Pogledajte kako će izgledati južna obilaznica Mostara

Sredinom prosinca prošle godine potpisan ugovor za izgradnju Južne obilaznice Mostara – završetak radova na izgradnji dionice Međine – Miljkovići početkom veljače su započeli radovi na spomenutoj dionici.

Prva faza izgradnje obuhvatila je kompletiranje započetih radova na izgradnji Južne obilaznice u dužini od 6,5 km kao i kompletiranje kružnog raskrižja (rotor) u mjestu Varda na križanju s cestom M-17.4 Mostar – Čitluk.

Vrijednost radova na ovoj dionici je 5,336.934,79 KM s uključenim PDV-om, a bit će financiran iz kreditnih sredstava EBRD-a. Rok za izvođenje radova je 180 dana. Kako je rečeno prilikom potpisivanja spomenutog ugovora radovi na izgradnji južne zaobilaznice Mostara odvijat će se u fazama.

Podsjećamo, ugovor za ove radove je potpisan između direktora JP Ceste FBiH d.o.o. Sarajevo Ljube Pravdića i predstavnika konzorcija u sastavu Putovi d.o.o. Grude i HP Investing d.o.o. Mostar Rajka Ćutuka i Dženana Pekušića. Inače, ova zaobilaznica podrazumijeva gradnju dvaju tunela, triju podvožnjaka te jednog mosta, a njezinim završetkom premješta se cesta M6.1, a samim tim i tranzitni promet iz užega gradskog područja.

(www.jabuka.tv) 


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.