Pogledajte kako Bakir “parla” engleski

Tijekom debate kandidata za člana Predsjedništvo Bosne i Hercegovine iz bošnjačkog naroda na FTV-u, voditelj je zatražio od kandidata da nešto kažu na engleskom jeziku.

Voditelj je kazao da je u njihovim biografijama pročitao da tečno govore engleski jezik. Zatražio je da u jednoj rečenici na engleskom kažu što bi poručili prvom državniku kojeg sretnu na nekom sastanku.

Denis Bećirović nije odgovorio na pitanje voditelja već je kazao da se on osim politikom bavi i znanošću.

S te strane želim vrlo jasno reći da i čitam i pišem. Kao predsjednik državnog parlamenta govorio sam na engleskom jeziku i u Amanu i u Rimu i u Tokiju i na drugim destinacijama i da tu nema neki problem, rekao je Bećirović.

Na to mu je voditelj ponovio pitanje, a Bećirović se naljutio i rekao “nije vam ovo Kviskoteka”.

Gospodine Izetbegoviću, je li vi ovo smatrate Kviskotekom, pitao je voditelj na što mu je Izetbegović odgovorio na engleskom da ne misli da je u pitaju Kviskoteka.

Izetbegović je nastavio na engleskom i odgovorio na prvobitno pitanje što bi poručio stranom državniku.

U nastavku je voditelj pitao Mirsada Hadžikadića je li zadovoljan razinom znanja engleskog jezika od Izetbegovića.

Ljudi će ga razumjeti. Nije fluidno, ali razumjet će ga što govori, ocijenio je Hadžikadić.

(www.jabuka.tv)

11 komentara

  • Sto mislite jeli Englezi znaju i jedan drugi jezik osim Engleskom, pa se smatraju pismenima. Nametnuta anglosakcija, na zalost

    • Smijesan argument. Engleski jezik je svjetski jezik, bolje bi ti bilo da znas taj jedan umjesto eto sto znas hrvatski, jednostavno je najvise u uporabi i zaista je lako smatrati polupismenom osobu koja danas ne zna bar engleski jezik.

  • A da je naseg Dobrocinitelja pitati sto na engleskom ili Komsica, Fahru itd. Ovaj se bar trudio da nesto nauci i ne ide. Ovi se drugi i ne trude. Eto tko nas vodi. A da ne spominjemo Dodika, Sarovica, Dzafirovica, Borjanu itd. Slabo oni zbore svi i materinji jezik, bio to srpski, hrvatski ili ovaj najnoviji bosnjacki. Ali ni to nije mjerilo, Sanader pričao 4 jezika, Plenki takode ali pokradose sve tko i ovi nasi tutkuni. Isto kradu svi i isto lazu i varaju narod….

    • Dzaferovic govori Njemački, a za Becirovica si vidio da ne zna beknit. Bake govori engleski sa naglaskom, a Dodik govori Šumski, dok Čović ne zna nijedan strani jezik al zato zna pisati i čitati ćirilicu. Tetka Krišto ne govori strane jezike

    • Ovaj se smrdljivi lojavac borio i izborio da što više pokrade. To se lopov nad lopovima. A preci mu bili svnjogojci Živkovići, koji su prodavali krmad po sajmovima od Šapca do Bihaća.

  • Brate ne mores danas biti visoki duznosnik u bilo cemu ako ne znas makar jedan strani jezik, a bolje dva, suvisno pricati, doslovno treba zabraniti kandidaturu bilo kome tko ne prica nijedan strani jezik, samo se sramotimo pred stranim duznosnicima.

  • Kod nas je pravilo sto manje znas, sto vise kradeš i da si pripadnik SKJ ili bivse udbe i visoka funkcija ti ne gine. To su glavne reference za uspjeh. Naravno da si odani kadar partije…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.