Poduzetnik iz BiH ukinuo radnu subotu i nakon toga višestruko profitirao

Vlasnik bihaćkog autoservisa “Bagrameli” odlučio je prije godinu dana ukinuti radnu subotu. Na taj potez odlučio se zbog narušenog zdravlja i sebe i radnika kao i želje da više vremena provedu s obiteljima.

Radni tjedan skratio je na pet dana, a bio je uvjeren da će posao opasti. Kako sam kaže – nikakav novac nije bio vrijedan zdravlja.

Ali kako Elvir Bagrameli kaže, umjesto pada prometa došao je rast, klijenti su se prilagodili, a posla ima više nego ikada, prenosi Oslobođenje.

Facebook statusom koji je objavio, kako sam kaže, htio je zahvaliti klijentima na razumijevanju ali i motivirati druge poslodavce da učine isto i tako radnicima ostave više vremena za obitelj koja najviše trpi zbog radnih vikenda.

Kompletan Bagramelijev status možete pročitati u nastavku.

Prije otprilike godinu dana odlučio sam ukinuti radnu subotu… nije više išlo, pritisak posla je bio velik, a nedjelja se nije znala je li prije svane ili smrači i hajde opet ponovno… Narušilo se zdravlje, i fizičko i psihičko, kako kod mene tako i kod radnika. U početku me bilo prpa hoće li opasti posao, subotom je dolazilo dosta klijenata koji nisu mogli preko radnih dana ali odlučio sam pa što bude.

Produžili smo radno vrijeme radnim danima do 17 sati da kompenziramo “izgubljene” sate. A ono, vidi vraga, umjesto pada prometa došao je rast.

I to zamjetan.

Hvala svim našim klijentima koji su se prilagodili nama i dali svoju podršku poštujući novo radno vrijeme. Sad, ne pišem ovo da bi se lajkalo ili komentiralo svaka čast i ostalo… Nije to cilj objave.

Cilj je da pročitaju kolege privatnici i da se odluče na isti korak, onaj tko može a može ih dosta.

I ja sam kontao da neću moći ali sam se drznuo i na kraju još i profitirao. Puno je lakše kad čovjek pusti mozak na pašu dva dana zaredom, ostaje više vremena za obitelj koja je ionako najviše trpjela s našim izostancima.

Prođe život u trci za parama, a na kraju ih u starosti potrošimo na krpanje urušenog zdravlja, ako se i dočeka starost ikako… Nije vrijedno, vjerujte…, napisao je ovaj poduzetnik iz Bihaća.

(www.jabuka.tv)


22 komentara

 • ZNACI DA JE PRISTA KAD JE NJEGA ZABOLILO! STO ZN TRIBA CEKATI DA OBOLE OSTALE GAZDE I TAJKUNI DA BI RADNICI IMALI SLOBODNO SUBOTU?? VI STE SVI ZA STRSSBOURGA!!

 • Svaki ozbiljan gazda može bez radne subote,narodu je dosta pohlepe i iskorištavanja.Nigdje u svijetu se neradi subota,osim bolnice i ugostiteljstva !!!

 • tako su i Švabe primale izbjeglice/migrante da popune rupe, al pajdo neće više da čuju za njih, em ne rade em ne uče jezik, očekuju da se Švabo prilagodi njima a ne oni Švabi…sad samo naše hoće jer smo (većinom) radišni, vridni i pošteni (kad u drugoga radimo)…a našima ovdje u HZ HB nek rade malo ovi migranti nek vide kako je kad radi onaj koji ne prosvjeduje zbog loših uvjeta rada nego odmah šakom u nos i preko vrata ili nedaj bože nešto još gore (a završi sa kabuuuum)

  • Ne zna se tko je gori ovaj što je skontao da ukidanjem radne subote ima više beneficija ili ovi što ga podržavaju.
   Hipotetički kako gazda kaže tako će biti.
   To je čisti dokaz da narod i dan danas živi u strahu. Još su gori ovi što rade nedjeljom, svecom i ostalim blagdanima, a da pri tome nisu plaćeni kako treba ili još gore nikako, a marljivo rade i šute, šute i šute…
   Zbog velike većine koja stalno šuti iz raznih razloga i neće da za vlastitu gu*icu učini nešto da bude bolje, su kamen spoticanja za sve one koji kritički iznose mišljenje i žele radno mjesto učiniti boljim kako za sebe tako i za ostale kolege. I onda oni šuteći vide da nema izlaza (naravno ne pokušavši nikad ništa) pokupe stvari, kofer i Njemačka, bolje tamo šutiti i raditi “MAKAR SI PLAĆEN”. Koji mentalni poremaćaji to bi zaprepastilo svakog istraživača koji bi to radio nad ovim narodima.

   • Sve točno , mada velika je razlika između državnih i privatnih firmi, kao između mrtva i živa čovjeka, mi što radimo u privatnika bi trebali svi u proteste organizirati se, spremiti se, ili svi ista prava ili anarhija, nema nikom ništa ili svi ista prava…bolje grob nego rob…u Njemačku se može uvijek otići, ali zar nismo dužni poradi naše djece nešto pokušati, dok se Elektroprivreda HZHB i Pošta/HT puni ološom i narkomanima, bivšim zatvorenicima itd (neki mogu dobiti neplaćeno dok su u zatvoru, a mi nemao u prvitanika odmora nikao ili 7 dana ako imako, šta onda pričati)…narode riješimo se gamadi svak u svome toru prvo lako ćemo se dogovoriti na višoj razini kad se svak svojih lopova riješi…DOSTAAAA VAS JE VIŠEEE

  • Je ako se to postuje. Ali s tim da moras imati na umu par stvari, ako ti je radni dan 8 sati, tj. ako si primjerice od 8 do 16 na poslu sluzbeno, od ukupnog zbroja na kraju tjedna se oduzima minimalna dnevna pauza (30 minuta), tako da dobijes 7.5 x 5, odnosno 37.5 sati, te bi, u teoriji, poslodavac mogao traziti da odradis jos ta 2.5 sata subotom. Naravno, ukoliko si potpisao ugovor drugaciji od onog koji je propisan zakonom o radu, to je druga prica.

 • 37,5 je tjedno radno vrijeme i 2,5 sata tjedno marenda koja nije plaćena.Nema se sta odrađivati subotom.
  A ratne gazde nit znaju osnove Zakona o radu nit poštivanju radnike koji ih bogate

  • Nisi u pravu, od tog osmosatnog radnog vremena ti se odbija pravo na min pauzu, tj 30 min, tako da radis 37.5 sati tjedno u tom slucaju, tako zakon na to gleda, ne ubraja ti se ta min pauza u radno vrijeme, zato brojne firme rade npr 8 i po sati, jer onda kad odbijes pola sata min, dobijes 40 sati zakljucno s petkom. Pederski da, al to se tako cijedi…

    • Nije, provjeri sa pravnikom ili sa racunovodjom, tih pola sata minimalno je propisano kao obvezna pauza, ali ona NE ulazi u zbroj sati na kraju tjedna, placena ili ne.

 • Kako ove jadnice u premier kl..12 sati za 20 maraka..ni jela ni pica..a gazde kupuju jahte od 2 miliona eeeuuuraaaa..ejjjj..

 • Subote ukinut,da ljudi malo borave sa djecom ženom i roditeljima.Manje će piti antidepresive,jer bez ljubavi nema života.A gazde nebi izgubile ni pfeninga.Jel tako gazde!!!!

 • Imaš primjer tvornice obuće FBD radno vrijeme je od 07,00 do 15,30 sati tako da je uračunato ( 8 ) osam sati radnih a pola sata više se ne obračunava jer je to pauza za doručak. Samo što se radnici iskorištavaju do maksimuma a satnica je vrlo mala za urađeno, da tu vlasnici malo više imadu sluha za radnike bili bi i hvaljeni i poželjni za rad u toj tvornici ovako …..

 • Može se može i te kako. Svakako i ovim danima trgovine rade do 9. Ako se ne može sve nabavit u tom periodu onda smo glupi i nesposobni. I ne samo trgovine, svi ostali. Ili eventualno platit te subote ali baš DOBRO platit. Pa ko želi neka radi i zaradi

 • ma nije gazdama do para te subote, njima je do maltretiranja i pokazivanja nadmoći (kad ne smiju kod kuće ženi) pa se subotom radi do 18 ili 21 sat .
  a one vrijednice ciijeli dam pucaju po mobitelu i onda im u 18:00 padne napamet ići u kupovinu…
  Najviše smo krivi mi koji kupujemo nedjeljom ili subotom poslijepodne

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.