Poduzetnici u Tomislavgradu upozorili na nedostatak radne snage

Ministarstvo gospodarstva Hercegbosanske županije u petak je održalo sastanak s poduzetnicima u općini Tomislavgra.

Na sastanku je prezentiran Program razvoja malog gospodarstva u Hercegbosanskoj županiji putem subvencije kamate te ostali programi i izvori financiranja koji stoje na raspolaganju poduzetnicima, a koje provode javne institucije iz Bosne i Hercegovine ili pak strani donatori.

Poduzetnici su istaknuli brojne poteškoće s kojima se susreću u svom poslovanju te su zatražili intenzivniju podršku svih razina vlasti u rješavanju nagomilanih problema.

Posebno su istaknuti problemi nedostatka radne snage i nepostojanja Razvojne agencije Hercegbosanske županije.

Udruga poslodavaca i gospodarstvenika Tomislavgrada stavila je naglasak i na to kako je potrebna bolja komunikacija s gospodarstvenicima prilikom osmišljavanja programa potpora koji bi na taj način bili bolje prilagođeni potrebama privatnog sektora.

Poduzetnici u toj općini također su pozvani da se aktivno uključe s konkretnim prijedlozima u izradu planirane Strategije razvoja malog i srednjeg poduzetništva Hercegbosanske županije koja bi bila usmjerena u rješavanju problema s kojima se oni susreću i koja bi bila prilagođena stvarnim potrebama poduzetnika, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

(www.jabuka.tv)


12 komentara

  • Poslodavci u privatnom sektoru radnike smatraju robovima a drzavni sektor prima politicki podobne netreba pismenost dobro dode diploma nikad nije kasno ili nepotizam preko prijatelja.Sta ce jadna omladina .

    10
    1
  • Poznajem većinu duvanjskih poduzetnika i mogu reći da je većina dno dna..oni su najveći krivci za stanje kakvo je u toj općini.Kad je bilo radne snage onda su se prema njima odnosili robovlasnički.Žao mi je ali to nisu ljudi na kojima se može temeljit išta zdravo i napredno.Ako netko smatra da su se promjenili grdno se vara.

  • Kao omladinac s visokim obrazovanjem sta nude nasi gradnacelnici nesposobni ili parazitska zupanija kruha i seoski igara pranje mozgova sto preporuka omladini da se okrenu sebi pa neka organizatori igraju i gledaju sami sebe ?

  • Niko kao on ne raseli ovaj narod svoj, ni srbin ni musliman, ni rat ni partizan , niko kao katolik nas vjernik nas poduzetnik i nas političar,a ja sam samo analitičar ovog stanja i ovog sranja, i ovog jada od tomislsvgrada

  • Poslodavci su previše digli glave od radnika. Trbali su malo plaće popravit znam da to nije jednostavno ali trba im biti jasno da s 800-900 km ne može funkcionirati obitelj. Žašto sada nema radnika poznata je stvar. Kakve god da dovedu radnike sa strane mort će više platit adekvatno prijavit i neće opet biti kao domaći. Ne otima se iz zemalja okruženja i bit ne prijavljen za ove plaće što su dosad domaći radili i polovica ne osigurani.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.