Poduzetnice iz Hercegovine u Mostaru uspostavile vezu sa Švicarskom – Jabuka.tv

Poduzetnice iz Hercegovine u Mostaru uspostavile vezu sa Švicarskom

Mogućnosti suradnje i uvezivanje poduzetnica iz BiH i Švicarske tema je posjeta Mostaru i susreta nj.e. Andrea Rauber Saxer, ambasadorice Švicarske s predstavnicama realnoga sektora u Hercegovini.

Ambasadorica je naglasila kako osnovicu gospodarstva Švicarske čine male i srednje kompanije koje su važan akter u zapošljavanju te zemlje te je ohrabrila poduzetnice iz Hercegovine da i dalje slijede svoju viziju i najbolje rade svoj posao.

Poduzetnice iz Mostara, Čapljine, Širokog Brijega i Rame predstavile su svoje kompanije i pokazale zainteresiranost za izlazak na švicarsko tržište.

Nemamo često priliku okupiti se u Mostaru u ovakvom poticajnom sastavu i na jednom mjestu razgovarati o poslovnim prilikama u i izvan naše zemlje. Danas smo od ambasadorice Rauber Saxer čuli zašto nam Švicarska može biti uzor u nekim segmentima života i rada, kao i imale priliku da saznamo nešto više o poslovnim uspjesima žena u Hercegovini. Ovakvi susreti su prilika za uspostavljanje kontakata i početak poslovne suradnje na lokalnoj razini, kazala je Amna Popovac, poduzetnica iz Mostara i organizatorica susreta.

Poduzetnice je prigodnim poklonima darivala Gloria prirodna kozmetika na bazi smilja.

Nakon info susreta domaćini iz SPARK poslovnog parka upriličili su obilazak prostorija SPARK-a i kompanije NSoft koje rade s mladima i osposobljavaju ih za poslove 21. stoljeća.

Zajedno smo se još jednom uvjerili da imamo izvrsne mlade ljude, koji znaju iskoristiti priliku kada im se pruži i žele ostati i živjeti u Bosni i Hercegovini, naveli su organizatori u priopćenju.

Švicarska ambasada podržava inicijative koje se bave poboljšanjem pristupačnosti javne uprave građanima na općinskoj razini, zaštitom okoliša, cyber sigurnosti i promocijom turističkih potencijala BiH.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.