Pođite na magično putovanje novim albumom Matije Cveka

Neosporno trenutno jedan od najtalentiranijih autora u Hrvatskoj je s velikim ponosom predstavio album Vile se ovdje igraju, nasljednika Porinom nagrađivanog prvijenca Izbirljivo i slučajno.

Matija Cvek i njegovi Funkensteinsi donose konceptualno mnogo zreliji album od deset novih pjesama, nastalih dobrih dijelom u jednom pokušaju i kao plod jammanja benda i autora.

Autorske pjesme albuma povest će vas na jedno čarobno putovanje koje je skromni najavio emotivnom baladom Kraj Save kojom opjevao svoj voljeni Zagreb.

Iako prožeta zagrebačkim motivima, Matija je ovu pjesmu posvetio svima koji čeznu za domom:

Ovo će biti pjesma za daleke ljude, lutalice i putnike.. neka ju uzme k sebi tko ju treba i neka ju pjevamo svima koji nas raširenih ruku čekaju.

Čarolija u stihu nastavila se pjesmom Zalazak koju je Matija ove godine predstavio na Melodjama Jadrana i dao naslutiti će novi album napraviti artistički korak dalje u odnosu na nagrađivanog prethodnika.

Nepresušna energija i strast koje Matija nosi u sebi osjeti se u svakom tonu pjesama. Glazbeno Vile na krilima nose prašinu funka, bluesa i jazza i jasno pokazuju zrelost mladog glazbenika kojem se već odavno poklonila i publika i struka. Zahvalnost Cvek pokazuje i opravdava novim pjesmama, a prilikom izlaska albuma zahvalio je svima koji su na bilo koji način sudjelovali u stvaranju ove nevjerojatne glazbene priče.

Hvala svima koji su ostavili djelić duše u ovom zapisu trenutka. Hvala vam na bezrezervnom entuzijazmu, opetovanoj ekstazi, nepresušnom talentu i iskrenom ponosu na rezultat. Hvala vam što ćemo slušatelje odvesti na putovanje “Vile se ovdje igraju“. Put na kojem vi sa mnom jurite mnogo duže, poznajete esenciju, sirovine i najintimnije motive ove male čarolije. Moju ljubav zbog svega pružanog zauvijek imate,  rekao je Matija.

Prepustite se i uživajte u novom albumu Vile se ovdje igraju koji je od danas dostupan na svim digitalnim servisima:

Popis pjesama albuma „Vile se ovdje igraju“:

  • 1.D pjesma
  • 2. Znat će kralj
  • 3. Kraj Save
  • 4. Hvala
  • 5. Vile se ovdje igraju
  • 6. Na pola puta
  • 7. Ne moram ni ja (Album version)
  • 8. Golo tijelo
  • 9. Na jastuku
  • 10. Zalazak

Novi album Matije Cveka Vile se ovdje igraju od danas je službeno dostupan u Menart Multimedijalnoj knjižari u Avenue Mallu i u svim ostalim CD shopovima te na webshopu Menarta.

www.matijacvek.hr

CD https://www.menartshop.hr/proizvod/vile-se-ovdje-igraju-2/

LP https://www.menartshop.hr/proizvod/vile-se-ovdje-igraju/

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.