Prijedlog za pritvor osumnjičenom za nesreću u Klobuku

Počinitelju nesreće sa smrtnim ishodom u Klobuku, koja se dogodila 12.rujna oko 21:30 sati, na teret se stavljaju teška kaznena djela.

Nakon što je dana 14. rujna godine donesen nalog o provođenju istrage i ispitan osumnjičeni I.M. u službenim prostorijama Županijskog tužiteljstva ŽZH Široki Brijeg, istoga dana Tužiteljstvo podnijelo je prijedlog za određivanje pritvora osumnjičenom Županijskom sudu u Širokom Brijegu. 

Ozlijeđeni Ljubušak preminuo, počinitelj uhićen

I.M. se stavlja na teret da je počinio kazneno djelo Teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa iz čl. 336. st. 4. KZ FBiH u svezi sa kaznenim djelom Ugrožavanje javnog prometa iz čl. 332. st. 1. KZ FBiH, u stjecaju sa kaznenim djelom Ne ukazivanje pomoći osobi ozlijeđenoj u prometnoj nezgodi iz čl. 337. st. 2. u vezi st. 1. KZ FBiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva.

Razlozi kojima se određuje pritvor počinitelju nesreće temelje se na bojazni da bi mogao ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, ali i počinjenje sličnog ili istog kaznenog djela.

Tužiteljstvo će nastaviti s intenzivnim radom na okončanju istrage u ovom predmetu, priopćili su iz Tužiteljstva.