Podignite libido pomoću ovih jednostavnih trikova

Istraživanja pokazuju sa gotovo trećina žena i 15% muškaraca nema želju za redovnim seksom. Međutim, postoje stvari koje možete učiniti kako bi vratili želju za seksom. Potaknite svoj libido ovim jednostavnim životnim promjenama, koje i stručnjaci odobravaju:

Podjela kućanskih poslova
U Hercegovini još uvijek postoje muškarci koji vjeruju da su kućanski polovi “ženski posao” iako te iste žene već dugo na svojim poslovima odrađuju isto (ako ne i više) posla od muškaraca. Nakon osam ili deset sati posla i kućanskih poslova je gotovo nemoguće imati energije za seks. Umjesto toga, raspodjelite kućanske obaveze. Tako ćete više cijeniti jedno drugo, a i imati više energije za aktivnosti u krevetu kad padne mrak.

Promijenite pilule za kontracepciju
Ako koristite kontracepcijske pilule, znajte da većina njih mijenja razine hormona u tijelu, što često može značiti i da utječu na želju za seksom. Međutim, ne djeluju sve isto na libido, pa ako sumnjate da su one izvor vaše nevoljkosti, svakako popričajte sa doktorom o promjeni tableta.
Osim toga, provjerite nuspojave na lijekovima koje uzimate, osim kontracepcijskih pilula, potoje još neki ljekovi koji mogu negativno utjecati na libido. Među najpoznatijima su lijekovi za visok krvni tlak, refluks, depresiju i anksioznost. Ako vam to stvara jako velike probleme, popričajte s doktorom o promjeni terapije, postoji još lijekova sa sličnim djelovanjem, a ponešto drugačijim nuspojavama.

Izbacite djecu iz kreveta
Mnogi parovi dopuštaju djeci da se noću ušuljaju njima u krevet i to je razumljivo u nekim slučajevima ali problem je kad takvo ponašanje postane navika. To naprosto ubija, ne samo želju za seksom, već i samu mogućnost seksa.

Napravite raspored
Ovo baš i nije najromantičniji pristup, ali može funkcionirati savršeno ako mu se partneri posvete. Pravite popis za trgovinu i podsjetnik za odlazak zubaru. Zašto ne i ugovoriti seks sa partnerom nekoliko puta tjedno? Tako će vam redovni odnosi opet postati navika. Pokušajte se držati rasporeda mjesec dana i vidite koliko će to utjecati na poboljšanje vašeg odnosa.

Koristite lubrikant
Ako je vaginalna suhoća jedan od problema, posve je jasno zašto izbjegavate seks. Zbog suhoće odnosi mogu biti bolni, a to je nešto u čemu rijetki uživaju. Stoga, poslužite se lubrikantom, kojeg danas i u Hercegovini možete kupiti u svakoj bolje opremljenoj drogeriji. Imajte na umu da su oni na bazi silikona dugotrajniji od onih na bazi vode. Ako ni to ne pomogne, posjetite ginekologa kako bi vidjeli postoji li mogućnost estrogenske terapije koja bi vam mogla pomoći.

Riješite se stresa prije kreveta
Svakodnevni izvori stresa kao što su posao, briga o kućanstvu i djeci mogu ugasiti želju za seksom. Stoga, prije lijeganja u krevet se pokušajte opustiti. Posvetite dvadesetak minuta sebi, radeći nešto što vas opušta. Ležanje u kadi ili čitanje knjige su moguća rješenja. Slušanje opuštajuće glazbe također pomaže.

Promijenite prehranu
Ono što jedete može uvelike utjecati na vaš libido. Istraživanje objavljeno u Journal of Sexual Medicine otkriva vezu između visokog kolesterola i problema s postizanjem uzbuđenja i orgazma kod žena. Kad se kolesterol u arterijama nakupi, to otežava protok krvi (u području karlice to može voditi do smanjenog osjeta u genitalijama, što otežava postizanje orgazma). Smanjite razinu kolesterola, unosite više voća i povrća i smanjite masti životinjskog podrijetla i mlječne proizvode.

Poradite na odnosu
Problemi u krevetu često mogu biti odraz problema u vezi. Poradite na tim problemima. Izvor lošeg seksualnog života možda uopće nije povezan sa fizičkim stvarima. Stvarni problem je možda u nedostatku komunikacije, u neiskrenosti ili razočaranjima u partneru. Na zapadu je za takve probleme uobičajeno potražiti bračnog terapeuta ali budući u BiH rijetko tko ima novaca za to, pokušajte s dobrim starim razgovorom. Ako to ne upali, pokušajte s još malo razgovora.

Pokušajte sa zajedničkim aktivnostima
Radite nešto zajedno. Krenite u šetnju šumom ili vozite bicikl. Igrajte tenis ili bilo što što vas zabavalja i na čemu možete raditi zajedno. To će pojačati vašu međusobnu povezanost, a intenzivna fizička aktivnost može podići nagon za seksom.

Kupite novo donje rublje
Novi grudnjak ili gaćice mogu biti dovoljne da se ponovno osjećate seksi. Ponekad je i to dovoljno da razbije rutinu i svakodnevne probleme gurne po strani kako bi se mogli opustiti. Upalite svijeće, obucite nešto oskudno i pokušajte glumiti da se osjećate seksi. Ne biste vjerovali koliko brzo glumom možete uvjeriti i sebe i potaknuti i partnera da zajedno počnete istraživati nove granice vaše seksualnosti.

(više o ovoj temi možete pročitati ako kliknete na 15 Everyday Habits to Boost Your Libido)

(www.jabuka.tv)

Klikni OVDJE i posjeti naš novi kutak LIFE



4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.