Podigao kredit i prevario banku za 240.000 KM

Protiv osobe inicijala Đ. Z. (69) iz Laktaša policija je podnijela izvještaj nadležnom tužiteljstvu zbog sumnje da je obmanom pri dobivanju kredita oštetio jednu banjalučku banku za 240.000 KM, objavila je Alternativna televizija.

Kako se navodi, izvještaj protiv Đ. Z. su Okružnom javnom tužiteljstvu Banja Luka podnijeli pripadnici banjolučke Policijske uprave.

Policija je objavila da je osumnjičeni obavljajući poslove direktora jednog banjolučkoga poduzeća 2010. godine zaključio ugovor o dugoročnom kreditu s bankom na novčani iznos od oko 240.000 KM, i ugovor o zalogu nad pokretnim stvarima, odnosno opremom poduzeća kao sredstva osiguranja navedenoga kredita.

U trenutku zaključenja oba ugovora, Đ. Z je banci prikazao neistinite podatke o opremi, s obzirom na to da je dio opreme u ranijem razdoblju već prodao ili ustupio drugom poduzeću.

”Realizirani kredit od 240.000 maraka Đ.Z. nije otplatio banci, a pokretne stvari i opremu, koja je bila predmet založenoga prava, otuđio je u namjeri da osujeti prava banke”, navela je policija.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.