Počinju isplate 1.000 KM za novorođenčad u FBiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, zbog velikog interesa i upita javnosti, obavještava javnost o trenutnom statusu prijava putem aplikacije ePorodilje, namijenjene za dodjelu jednokratne podrške od 1.000 KM za svako novorođeno dijete u FBiH u 2024. godini.

Do danas, na aplikaciji ePorodilje registrirano je ukupno 6.853 korisnica.

Od ovog broja, 6.025 korisnica podnijelo je prijave za ovu podršku. Među podnesenim prijavama, 5.175 je konačno spremljeno i poslano na verifikaciju, dok je 850 prijava ostalo nedovršeno iz raznih razloga, te nisu završene i poslane na verifikaciju.

Pogledajte uvjete za ostvarenje novčane pomoći porodiljama u FBiH

Tim Federalnog ministarstva rada i socijalne politike trenutno radi na provjeri konačno unesenih prijava. U okviru ovog procesa, vrše se ispravke na prijavama koje nisu potpune ili imaju određene greške u unosu. Nakon sređivanja prijava, slijedi njihova verifikacija s bazom podataka IDDEEA-e, nakon čega će prijave biti spremne za isplatu.

Shodno Uredbi Vlade Federacije Bosne i Hercegovine o realizaciji ovog Programa podrške, prve isplate su planirane od 10. srpnja ove godine.

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike poziva sve korisnice koje imaju nedovršene prijave da prate uputstva koja će im u sljedećim danima doći od administratora, kako bi mogle biti uključene u proces verifikacije i isplate, priopćeno je iz tog ministarstva.

Delić: Podršku porodiljama od 1.000 KM realizirati uz minimalnu dokumentaciju

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Kćerka je podnijela prijavu još u 6. Mjesecu ove godine, da bi joj poslali ponovo da popuni, a sve je popunila kako treba i prvi put. Sad joj se vrijeme prijave vodi kao 01.07.2024 godine, a ne da se prijavila u 6 mjesecu. Da li to ima ikakve veze s isplatom tj kašnjenjem isplate

  • Federalno ministarstvo rada i socijalne politike poziva sve korisnice koje imaju nedovršene prijave da prate uputstva koja će im u sljedećim danima doći od administratora, kako bi mogle biti uključene u proces verifikacije i isplate, priopćeno je iz tog ministarstva.Ne sekiraj se 🙂

  • Spremaju za novorodeno na zapadu “protiv” RSV vec “cijepiva”, žele svakako za novordeno i dicu cijepivo/tehniku kao ono protiv nevidljivog plandemiskog neprijatelja upotribiti, za sva cijepiva sto nasi malisani i dica “trebaju”. Opale mi ruke, ako nije istina.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.