Počinje Raštikijada 2019.

Danas se od 15 sati na Agroturizmu Marića gaj u Ružićima pored Gruda otvara jedan od najvećih kulinarskih događaja u Hercegovini, Raštikijada 2019.

Natjecanje u pripremi jela od raštike već je postala tradicionalna manifestacija za ovo doba godine te je iz godine u godinu posjećuje sve više posjetitelja.

Na raštikijadi 2019. natječe se 30 ekipa iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije i Japana za najbolja tradicionalna i inovativna jela od raštike.

Dva tročlana žirija ocjenjuju svako jelo posebno po unaprijed određenim kriterijima ocjenama od 5 – 10, jelo koje ima najveći zbroj bodova u svim kategorijama je pobjedničko. Nagrade koje se dodjeljuju su 1., 2., i 3. ,mjesto u kategoriji tradicionalna hercegovačka jela od raštike, najbolje predjelo, glavno jelo, desert i napitak u kategoriji inovativna jela od raštike. Također nagrađuju se najšarmantnija ekipa i najbolji štand.

Pored raštike za odličnu kulinarsku ponudu potrudit će se ekipe izvan kategorija: Udruga prijatelji goričan koja će prezentirati kulinarske specijalitete Međimurja, Udruga prvenstvo svijeta i okolnih sela iz Belog Manastira priprema svim posjetiteljima šarana na rašljama, grah u ćupovima i čvarke, Agroturizam Konavle za posjtitelje priprema tradicionalne specijalitete konavola i dubrovačkog kraja. Pored navedenih ekipa i agroturizma Marića Gaj za sve posjetitelje priprema raštiku izvan kategorije, najbolje Hercegovačke uštipke i roštilj.

Za zabavni dio pobrinuti će se tri tamburaška sastava: TS Zlatne Strune, TS Stare Note i TS ERO. Na glavnoj pozornici nastupiti će Dream team babe i hercegovački gangaši.

Svi koji žele mogu posjetiti Agroturizam Marića gaj 31. listopada od 15 sati te kupnjom promotivne čaše u vrijednosti od 20 KM kušati sve navedene specijalitete, piti domaća vina i uživati u zabavi.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • A JA? SAD AKO PLATIS DVAJESMARAKA?! A U CAPLJINI STE U..ALI SA ONIM KOCAKOM OD ZELJEZA I BODYGARD!! MA NIJE VAS SRAMOTA POZIVATI NEKOGA?? JER VI LJUDE KLASIRATE! STA MOJI NOVCI NISU ISTI KL I OD ONI STO SU SIDILI PO SATOROM? JA MORAM NA KOLINO! MA DAJTE! UKINITE, JER NE ZNATE RADIT SA LJUDIMA! NEBI VAM DOSLA NI DA JE BESPLATNO! MA NI DA TISUCU DAJETE ZA DOLAZAK! FUUUJJ!

  • Za ovog prvog idiota ovo je najjaca manifestacija u hercegovini..bilo je preko 700 ljudi i svi su imali za jesti i piti zato ne seri nek mi netko pokaze di to moze jesti i piti cijeli dan do duboko u noc za 20 km..ja sam bio prvi put i odusevio sam se ..ljudima hranom tamburasima osobljem cak smo i case dobili na dar…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.