Počinje izgradnja suvremenog graničnog prijelaza u Gorici – Jabuka.tv

Počinje izgradnja suvremenog graničnog prijelaza u Gorici

Ubrzo počinju dopremanje strojeva i radovi na rekonstrukciji Graničnog prijelaza Gorica – Vinjani.

”Pravobraniteljstvo BiH se trebalo očitovati o provedenom natječaju za odabir izvođača radova i ugovoru koji je potpisan između Uprave za neizravno oporezivanje i izvođača radova, te je, prema informaciji koju sam dobio od direktora UNO-a, izdalo pozitivno mišljenje na taj ugovor i očekujem da će se u idućim danima održati sastanak izvođača radova, povjerenstva UNO-a i nas kao lokalne zajednice u cilju da se izvođač uvede u posao i sve konačno krene. Mi smo, kao lokalna zajednica, iznimno zadovoljni, dugo smo čekali, ali s radošću dočekujemo takvu vijest”, kazao je načelnik općine Grude Ljubo Grizelj, prenosi Večernji list.

Podsjećamo, Grizelj je početkom 2015. godine najavio kako su riješeni svi imovinsko-pravni odnosi te bi gradnja graničnog prijelaza Gorica ubrzo trebala početi.

Uz granični prijelaz u Gorici se nalaze brojni shopping centri i trgovine, A ovaj granični prijelaz svakodnevno koristi mnoštvo učenika, uglavnom iz Gruda koji pohađaju srednju školu u Imotskom.

”U Gorici će se izgraditi jedan kvalitetan granični prijelaz. Sadržavat će one nužne objekte za graničnu policiju, carinu i sve ono što prati život na samoj granici“ rekao je Grizelj.

Izgradnja Graničnog prijelaza Gorica koštat će 117 milijuna KM, a planirano je da bude završena za tri godine.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.