Počinje isplata dječjeg doplatka u FBiH

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike unijelo je naloge za isplate dječjeg dodatka za veljaču za 57.063 korisnika sa pravomoćnim rješenjima u ukupnom iznosu od 9,672,430.70 KM, priopćilo je navedeno ministarstvo.

Od 57.063 pravomoćnih rješenja, 8.268 su nova jer su prošlog mjeseca ušla u obradu, dok su 732 rješenja korisnika koji su obnovili zahtjeve.

Federalni ministar rada i socijalne politike Adnan Delić najavio je da će izmjenama Zakona o materijalnoj podršci obiteljima s djecom, planiranim za ovu godinu, biti ukinuta revizija rješenja za dječji dodatak.

Kako je naveo, dječji dodatak odobravat će se djetetu do 18. godine života te neće biti neophodno raditi reviziju svake godine, dok će centri i službe za socijalni rad po službenoj dužnosti raditi određene provjere i korekcije kod rješenja.

Dječji doplatak veći za 4 KM, Delić najavio izmjene važnog Zakona

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Ova mizerija se ne može nazvati dječijim doplatkom već “socijalnom pomoći ” jer oni koji su uspjeli srediti dječiji su “SOCIJALA ” Sram vas može biti , da ste pravna država svako djete bi imalo dječiji .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.