Počinje gradnja Pelješkog mosta?

Završena je studija predizvodljivosti, studija izvodljivosti te studija utjecaja na okoliš. Prvi natječaji raspisat će se u ranu jesen, rekao je ministar.

Pelješki most najvjerojatnije će se početi graditi krajem godine ili početkom iduće, najavio je ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić gostojući u emisiji Hrvatskog radija “A sada vlada”, piše HRT.

Potvrdio je kako je stigla studija izvedivosti Europske komisije, a njezina javna prezentacija održat će se u ponedjeljak.

– Završena je studija predizvodljivosti, studija izvodljivosti te studija utjecaja na okoliš. Prvi natječaji raspisat će se u ranu jesen, rekao je ministar. Da se tako i prije radilo u Hrvatskoj, ne bi danas imali dugove od 4,5 milijardi kuna. Sudije nam govore koji su projekti i u kojem obliku isplativi i prihvatljivi.

Ministar je rekao i kako se očekuje da će pelješki most koštati oko 200 milijuna eura. O visini sufinanciranja iz europskih fondova nije mogao govoriti. Svakako očekuje da će se raditi o minimalnom iznosu od 50 posto, a dobro bi bilo da se taj postotak popne na 80.

(Jutarnji list)

Komentiraj: