Počeo Sabor HDZ-a BiH, u Mostar stigao i hrvatski premijer Andrej Plenković – Jabuka.tv

Počeo Sabor HDZ-a BiH, u Mostar stigao i hrvatski premijer Andrej Plenković

U Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru počeo je 13. izborni Sabor Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZ-a BiH).

Stranački članovi birat će novog predsjednika HDZ-a, kao i stranačko Predsjedništvo. Saboru nazoče i brojni gosti iz BiH i Republike Hrvatske.

U Mostar je stigao hrvatski premijer Andreja Plenkovića te predstavnici SDA, SNSD-a i SBB-a. SDA predstavlja Adil Osmanović, a SBB Edita Đapo.

Temelj naše opstojnosti je naše zajedništvo. Baštinimo ga i ovdje u Bosni i Hercegovini, ali i u Hrvatskoj. Kada je hrvatski narod u pitanju ima puno toga što radimo zajedno kroz Hrvatski narodni sabor, kazao je predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović posebno se zahvaljujući hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću.

Imamo snažno stranačko vodstvo koje će se danas ponovno izabrati i koje može ostvariti elemente potpune jednakopravnosti Hrvata i jedne funkcionalne BiH, dodao je Čović.

Nakon ovih izbora pred strankom će biti više zadataka. 

Dragan Čović je jedini kandidat za predsjednika HDZ-a BiH, dan ranije je dobio jednoglasnu podršku i predsjedništva stranke

Osigurati potpunu konstitutivnost i jednakopravnost naroda u BiH, spriječiti bilo kakve neodgovorne politike koje smo imali do sada, jačanje ekonomskih odnosa, socijalna osjetljivost… Sve ovo želim podijeliti s prijateljima koji danas dođu uveličati ovu našu svečanost, kazao je Čović dodajući kako su europske perspektive za HDZ BiH nešto što nema alternative.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković zahvalio se Hrvatskom narodnom saboru na pozivu i dodao kako su došli u Mostar da bi dali podršku sestrinskoj stranci u BiH.

Europski put BiH snažno podržavamo i podržavat ćemo i ubuduće. Naša lista za izbore za Europski parlament dokazuje ovu podršku. Željana Zovko, koja je naslijedila mandat koji sam ja imao, pokazala se sjajnom za interese Hrvatske ali i za interese cijele BiH, kazao je Plenković.

Hrvatski premijer Andrej Plenković sa izalanstvom HDZ-a Hrvatske stgao je na izborni sabor sestrinske stranke u BiH

Nitko ne sumnja da će i nakon unutarstranačkih izbora čelni čovjek najjače stranke bh. Hrvata ostati Dragan Čović, koji je još u petak dobio jednoglasnu potporu Predsjedništva stranke. Čović je postao predsjednik HDZ-a daleke 2005. godine, a trenutno nema vidljivu opoziciju unutar stranke.

Sabor je počeo u 11 sati, a prije toga čelništvo HDZ-a položilo je vijenaca ispred spomen obilježja poginulim braniteljima kod Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače.

Pratite uživo XIII. izborni i izvještajni Sabor HDZ BiH 

(www.jabuka.tv) 


12 komentara

  • Što objavljuje te ova događanja, pa to je mafijaška organizacija koja nas je sjebala, dok smo ratovali uzela pozicije i sad nam jašu za vratom. Sve bivši komunisti i njihova dica. Fuj.

  • Stranka koja je Hrvatsku uvela u neovisnost! To je povijest i točka..
    Najbolja stranka Hrvata,i dalje najbrojnija članstvom i to u državi u kojoj svaka mjesna zajednica ima barem dvije stranke

    • Nisu isti ljudi uveli u neovisnost ima tu koji su bili protiv neovisnosti,ako se nisi uclanio u tu stranku spremi kofere i napusti zemlju.

  • Legalna mafijaška organizacija koja pljačka, reketari, ubija, kadrovira, pa pogledajte samo članove te zločinačke organizacije, sve mafijaši, ratni profiteri, komunisti i komunjare i njihov podmladak. Svaki član zločinačke kradezenjarske partije je na spiskovima branitelja, dok u stvarnosti rata nisu niti vidjeli niti okusili. Svi članovi zločinačke kradezenjarsek partije imaju činove, kupljene povlastice kao što su invalidnina, nekakve izmišljene dužnosti sa činovima, povlaštene mirovine, i sada na kraju još i titulare nekakvih “otporaša” da ti se zgadi gdje mi živimo, s kakvim ljudima živimo i kakva je budućnost ovoga naroda? Ovaj narod Hrvata je truli gnjili krompir koji se servira kao prvoklasni delikades za jadni, izvarani, izmanipulirani i preplašeni narod.

  • jesuli se na ovom saboru čitale brojke hrvata koji žive u njemačkoj od koga su protjerani imate podatke koje je njemačka prebrojala o tome problemu trebate govoriti a ne o problemu da svoje podanike i djecu smještate u državne firme i jel to stranka da se bori za interese hrvatskog naroda

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.