Počelo tradicionalno trodnevno božićno druženje u Širokom Brijegu

Na Trgu Gojka Šuška u Širokom Brijegu u ponedjeljak navečer započelo je tradicionalno trodnevno božićno druženje pod nazivom ”Što ti možeš učiniti za Božić?”.

Druženje je ujedno i humanitarna akcija, a svake godine organizatori ovog događaja, Inicijativa za Široki Brijeg, sav prihod prikupljen u akciji doniraju socijalno ugroženim obiteljima u Širokom Brijegu. Ovogodišnja akcija počela je 21., a završit će 23. prosinca.

Humanitarna akcija ‘Što ti možeš učiniti za Božić?’* , koja ima za cilj pomoći potrebitima u ovom blagdanskom vremenu, ide dalje, te je i ovu godinu organizirana u razdoblju od 21. do 23. prosinca u središtu Širokog Brijega. Već prvu večer Širokobriježani su se rado odazvali na druženje gdje su uživali u pjesmi ali i kuhanom vinu i roštilju.

Brojni Širokobriježani i njihovi gosti uživali su u pjesmi i druženje uz kuhano vino i jelo, a prvu večer zabavljali su ih ”Tamburaši s kamena”.

Akciju provodi udruga ‘Inicijativa za Široki Brijeg’ u suradnji s lokalnim poduzećima, glazbenicima, portalima i dnevnim novinama, Centrom za socijalni rad, Domom Marija naša nada, Udrugom Narcis, a sve to zahvaljujući mnogobrojnim volonterima i ljudima dobre volje.

Dolazak na ova božićna druženja su najavili djelatnici i štićenici Doma Marija naša nada koji će predstaviti svoj rad i trud kako bi ostvarili bolje uvjete za njihov rad. Tijekom događaja u ponudi će biti i moći će se kušati slatko i slano, popiti toplo i hladno, slušati glazbu ili čak pokušati pjevati, ponoviti korake folklora, sresti možda neke zaboravljene prijatelje i još puno toga, poručili su iz Incijative za Široki.

Važno je još jedanput napomenuti da je druženje organizirano da bi se pomoglo najsiromašnijim sugrađanima kako bi osjetili da u svojoj teškoj materijalnoj i svakoj drugoj situaciji nisu usamljeni.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.