Počelo suđenje Thompsonu: Ne osjeća se krivim za poklič "Za dom spremni" | Jabuka.tv

Počelo suđenje Thompsonu: Ne osjeća se krivim za poklič “Za dom spremni”

Pjevač Marko Perković Thompson ne osjeća se krivim, odnosno ne smatra da je pokličem “Za dom spremni” prije pjesme “Bojna Čavoglave” na koncertu u Slunju 5. kolovoza prekršio zakon.

Suđenje je pjevaču započelo 28. ožujka, skoro osam mjeseci nakon događaja, na Prekršajnom sudu u Karlovcu. Thompson je tada prekršio zakon “izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika i crteža koje remete javni red i mir”.

Glasnogovornica suda sutkinja Blaženka Lugar Vladić potvrdila je da Perković nije dolazio na početak glavne rasprave već je sud zaprimio njegovu obranu koju je dao putem zamolbenog Prekršajnoga suda u Splitu, javlja Jutarnji list.

Redovni prekršajni postupak provođenjem glavne rasprave pretpostavlja negiranje počinjenja djela prekršaja koji se stavlja na teret okrivljenom optužnim prijedlogom – rekla je Lugar Vladić te dodala da će na sljedeće ročište, koje tek treba biti zakazano, biti pozvan jedan svjedok te će biti izvedeni i neki materijalni dokazi obrane.

Thompson o pozdravu: Tko pokuša zabraniti “Bojnu Čavoglave” nije normalan

Thompson je za ovaj postupak angažirao odvjetnika Davorina Karačića, koji je vrlo blizak hrvatskoj desnici. Bio je 10. na listi stranke Zlatka Hasanbegovića “Neovisni za Hrvatsku” na izborima za Gradsku skupštinu Grada Zagreba, radikalni je član BBB-a, a već je jednom “obranio” sporni poklič prilikom zastupanja HOS-ovca Damir Markuša na Prekršajnom sudu u Daruvaru.

Na sudu u Daruvaru smo dokazali da se pozdravljanjem sa “Za dom spremni” ne veliča NDH, nego odaje počast borbenoj postrojbi koja je dala nemjerljiv doprinos u obrani Hrvatske. Kako uopće nekome asocijacija na NDH može biti ispred doprinosa obrani Hrvatske i čistoće Domovinskoga rata?! Što je s hrvatskom kunom, što s grbom, himnom?! I one su korištene za vrijeme NDH. Netko bi se izgleda, za nekoliko godina mogao sjetiti mijenjati čak i krovište Crkve sv. Marka, rekao je Karačić u emisiji “Bujica” Velimira Bujanca.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • BMK za Tonsona. On svoje domoljublje skupo naplacuje. Ionako se nitko ne pali na taj pozdrav osim hercegovaca i ljudi iz dalmatinske zagore. Ostale boli k hoce li zabraniti ili ostaviti. Jako bitno pored svih ostalih problema, prodavanje demagogije.

  • Kome je smetalo ZA DOM SPREMNI”??? Pupovcu i onoj usljivoj bagri pusici, milanu itd! Zato je Plemki na vladi! To je uvjet bio, da mu pupi da glas, skiniti sve ploce! Majku vam jebem, i sada srbi uzivaju penzije hrvacke, a nasim braniteljima ni to se ne prizna!!! Nadam se da nece tribati uzvikivat vise ” Za Dom” Spremni”!! Da je dosa mir i nasa Hrvacka slobodna!! Thompsone, nedaj se! Pusti ti te price o njegovom domoljublju! Di je tvoje???

Komentiraj: