Počelo snimanje filma o životu Tome Zdravkovića – Jabuka.tv

Počelo snimanje filma o životu Tome Zdravkovića

Snimanje filma o životu i karijeri legende narodne glazbe, Tome Zdrakovića, počelo je ovog vikenda.

Društvene mreže i beogradski portali, objavili su slike sa seta na kojima se može vidjeti Milan Marić kojem je povjerena uloga slavnog pjevača, i Tamara Dragičević kojoj je pripala uloga pjevačice Silvane Armenulić, inače Tomine prijateljice, prenosi Radiosarajevo.ba.

Scenarij za romantični biografski film potpisuju Nikola Pejaković i Dragan Bjelogrlić, a ostale uloge tumače Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Mirjana Karanović, Boda Ninković, Marko Janketić, Ivan Zekić…

Tamara je rekla da osjeća veliku odgovornost što igra jednu od najpoznatijih pjevačica narodne glazbe svih vremena.

S obzirom da mi je povjereno glumiti ženu čiji su glas i pjesme i dan danas prisutne u najvažnijim uspomenama i događajima gotovo svake obitelji u regiji, približiti se njoj i svemu onome sto je ona živjela i bila, je nevjerovatan izazov, napisala je glumica na Instagramu.

Tomu Zdravkovića su zvali “pjesnik tuge”. Pjevao je iz duše, i za dušu. Voljeli su ga svi. I oni koji ne slušaju narodnu glazbu, voljeli su i slušali Tomu. I danas, 30 godina posle njegove smrti, Tomine pjesme, kao što su “Dotak’o sam dno života”, “Dal’ je moguće” ili “Umoran sam od života”, slušaju se i naručuju po kavanama. Pjevaju ih i naručuju i oni koji ne znaju ko je bio Toma. O njemu i njegovom životu napisano je nekoliko knjiga, podignuta su mu dva spomenka, a sada se sprema i film. Na pitanje zašto, pokušat ćemo odgovoriti ovim projektom, rekao je Bjelogrlić, prenose Novosti.

Za glazbu je zadužen Željko Joksimović.

Iako se mnogima čini da je glazba tog vremena konstantno oko nas, stvari nisu baš takve. Najezda novih trendova, brzina života, prečesta otuđenja ljudi, proizvode svakodnevicu koje se nitko, kroz koju godinu, neće ni sjećati. Sam Toma je govorio da je vrijeme provedeno u kavani i novac potrošen u istoj, ništa drugo do ulaganje u sjećanja. Treba da razmislimo čega ćemo se sjećati u životu. Ovaj film govori o tome, kazao je kantautor.

Film “Toma” je biografska drama u kojoj će se pojaviti likovi umjetnika i velikana poput Dragana Nikolića, Bore Todorovića, Zorana Radmilovića, Predraga Živkovića Tozovca, Cuneta Gojkovića, Lepe Lukić i Kemala Montena.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

   • Naši su pjevači hrvatski a ima i svjetskih pjevača a ne ovi sa istoka.
    A ti slušaj svoj nivbo u tvom obrazovanju i kulturi.

    • Pa, po Hercegovini se slušaju ti s istoka, ja gdje god odem po škutoriji, pogotovo na slavljima, sve pjeva narodnu glazbu ovog tipa. Stariji po Širokom, kada se napiju, počnu po svadbama naručivat Zdravkovića, Samardžića, Ilića i slične, a mlađa populacija prvo navije Thompsona i Škoru, pa pređu na srpsku narodnu. To su situacije kojima sam svjedočio.

    • Pa, po Hercegovini se slušaju ti “s istoka”, ja gdje god odem po škutoriji, pogotovo na slavljima, sve pjeva narodnu glazbu ovog tipa. Stariji po Širokom, kada se napiju, počnu po svadbama naručivat Zdravkovića, Samardžića, Ilića i slične, a mlađa populacija prvo navije Thompsona i Škoru, pa pređu na srpsku narodnu bez da mnogi i znaju čije je.

 • Zar nije bilo logično da Dušan Zdravkovic glumi svog legendarnog strica? Talentovan mladić, anđeoskog glasa kao i njegov stric, a i likom podsjeća na njega.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.