Počelo najveće istraživanje o najpoželjnijim tvrtkama za rad u BiH

Vodeći portal za zapošljavanje u BiH – Posao.ba već desetu godinu organizira najveće istraživanje o percepciji najpoželjnijih tvrtki na području BiH.

Proglašenju najpoželjnijih poslodavaca u BiH prethodi višemjesečno online istraživanje dostupno javnosti, koja daje svoj glas i ocjenjuje koje su tvrtke prema njihovom mišljenju i iskustvu najatraktivnije za rad.

Priznanje “Najpoželjniji poslodavac” je rezultat odnosno potvrda snage brenda svakog poslodavca posebno, s obzirom da se ne može kupiti niti steći bilo kojim putem osim na osnovu glasova ispitanika, u čemu se i ogleda njegova vrijednost.

Istraživanje pokazuju da jak brend tvrtke smanjuje troškove novih zapošljavanja za polovinu, kao i broj otkaza od zaposlenih za 28 posto. 83 posto regrutera smatra da je snažan brend poslodavca presudan faktor u zapošljavanju vrhunskih talenata, dok je vjerojatnoća dva puta veća da će kandidati razmatrati zaposlenje u tvrtki koja ima dobro izgrađen brend.

Točnije, 61 posto kandidata mlađih od 40 godina će razmatrati ponudu za posao u odnosu na to kakvu reputaciju tvrtka nosi sa sobom.

Situacija na tržišu rada BiH nije mnogo drugačija u odnosu na globalne trendove, s obzirom da se tvrtke sve više susreću s problemima pronalaska i zadržavanja odgovarajućih uposlenika. Problem postaje još veći prilikom pronalaska vrhunskih talenata i iznalaženja načina njihovog privlačenja i motiviranja za ostanak u tvrtki.

Na konkurentnom tržištu, kandidati s iskustvom i traženim vještinama imaju slobodu izbora poslodavca kod kojeg žele raditi, dok se između tvrtki vodi sve veća borba za njima, a njihovi napori i resursi sve više usmjeravaju na pridobivanje i zadržavanje onih najboljih.

Priznanje “Najpoželjniji poslodavac” omogućuje tvrtki da se pozicionira u svijesti onoga koji traži posao kao mjesto na kojem bi oni željeli raditi i napredovati, doprinosi jačanju atraktivosti tvrtke i vrijednosti njenog brenda iz kuta javnosti i njenih budućih uposlenika, dok postojećim uposlenicima daje potvrdu da rade na najpoželjnijem mjestu na tržištu rada u BiH, što doprinosi njihovom općem zadovoljstvu i povećanoj produktivnosti i motivaciji na radnom mjestu.

Neke od najvećih tvrtki u BiH bili su dobitnici priznanja “Najpoželjniji poslodavac” proteklih godina.

Sudjelovanjem u istraživanju koje traje dva i po mjeseca, ispitanici imaju priliku osvojiti i vrijedne nagrade, priopćio je Posao.ba.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.