Počeli radovi na izgradnji kanalizacijskih kolektora u Širokom Brijegu

Počeli su radovi na izgradnji kanalizacijskih kolektora u Širokom Brijegu. Na Bentu (spoju Ugrovače i rijeke Lištice) mjestu početka radova na izgradnji kanalizacijskih kolektora izišli su predstavnici Općine Široki Brijeg, općinske jedinice za upravljanje projektima, predstavnici Jedinice za implementaciju (PMU) i izvođača tvrtke „KTM Brina“ d.o.o. iz Posušja čime je označen početak radova na izgradnji kanalizacijskih kolektora.

U Općinskoj vijećnici o projektu, važnosti projekta za Općinu Široki Brijeg i početku radova govorili su Općinski načelnik Miro Kraljević, ispred Jedinice za implementaciju (PMU) federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Sanja Terzić i ispred općinske jedinice za upravljanje projektima Boro Đolo. „Ovo je veliki dan za Općinu Široki Brijeg. Može se reći projekt desetljeća, ali i više od toga. Jer ukupna vrijednost ovog projekta je  preko 5,8 milijuna KM. Općina Široki Brijeg je prva u Bosni i Hercegovini koja je počela s implementacijom ovog projekta“, rekao je između ostalog Općinski načelnik Miro Kraljević. Sanja Terzić predstavnica Jedinice za implementaciju je istaknula da je ovo najveći projekt „Vodoopskrba i odvodnja otpadnih voda u FBiH” najveći u Federaciji BiH čija je ukupna vrijednost 121 milijun eura, a implementira se u osam općina u Federaciji BiH. Boro Đolo ispred općinske jedinice za upravljanje projektima govorio je o važnosti ovog projekta kako je rekao jednog od najvećih u novijoj povijesti Širokog Brijega, istaknuvši da je završetak prve faze projekta za 200 dana.

Općinski načelnik Miro Kraljević i Tomislav Marić direktor tvrtke „KTM-Brina” d.o.o. iz Posušja potpisali su 21. studenoga 2012. Ugovor o izvođenju radova na izgradnji kanalizacijskog kolektora „B” – I. faza. Vrijednost ugovorenih radova je 926.000 KM. Ova faza radova obuhvaća izgradnju kolektora na dionici od Benta dalje kroz grad Trgom dr. Ante Starčevića i ulicom Stjepana Radića do zgrade županije u dužini 970 metara. Planirani period za završetak radova je 200 dana od početka izvođenja. Također je potpisan i Ugovor s tvrtkom „Integra” d.o.o. Mostar (Berislav Crnjac) za pružanje usluga stručnog nadzora nad izgradnjom kanalizacijskog kolektora „B” – I. faza u vrijednosti 14.800 KM. Općina Široki Brijeg se za projekt izgradnje kanalizacijskih kolektora kreditno zadužila kod Europske investicijske banke (EIB) u iznosu od 5.828.000 KM, s rokom otplate 25 godina i početkom otplate šest godina nakon realiziranja kredita. Općina Široki Brijeg će uz realizaciju kreditnog aranžmana dobiti grant sredstva Europske komisije (IPA fond) u iznosu od 2.500.000 KM.

Program obilježavanja početka radova je slijedeći:

  • 13:00 – 13:15 – dolazak sudionika
  • 13:15 – 14:00 – prigodni govori
  • 14:00 – 14:15 – izjava za medije
  • 14:15 – 15:00 – obilazak gradilišta
  • 15.00 – svečani ručak

(www.jabuka.tv | D.M.)

16 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.