Počele pripreme za 3. Humanitarno-nogometno-glazbeni spektakl u Šujici

Humanitarno-nogometno-glazbeni spektakl u Šujici održava se treću godinu zaredom u organizaciji Zaklade “dr. Franjo Nevistić” i mještana Šujice, a ove godine datum održavanja je 10. kolovoza.

Program ove manifestacije ostaje isti kao i proteklih godina: nogometni turnir na stadionu Nogometnog kluba Šujica na kojem će, uz lokalne ekipe sudjelovati i “Humane zvijezde” (naši Vatreni, glumci, pjevači), ekipa Reprezentacije svećenika Hrvatske, Reprezentacija Herceg-bosanske županije (nogometaši, političari, liječnici…) koje su već nebrojeno puta dokazale humanost i solidarnost sa svojim narodom te lokalna nogometna ekipa Šujičkih Veterana. Kao i prošle godine, organizatori očekuju i dolazak i nastup “Prvog Vatrenog”, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića.

Već treću godinu zaredom nastavlja se sa organizacijom Humanitarno nogometno glazbenog spektakla te se ponovno prikupljaju sredstava za obnovu Hrvatskog doma kulture “Stjepan Radić”. Ovaj Dom, koji je oštećen u Domovinskom ratu, imao je važnu ulogu u odrastanju mnogih generacija, tu su se održavala razna natjecanja poput onih folklornih ili glazbenih te se može reći da je Dom zapravo bio jedino mjesto održavanja kulturnih događanja u Šujici i šire.

Zaklada „dr. Franjo Nevistić“ već dugi niz godina djeluje kroz raznovrsne humanitarne aktivnosti u cilju doprinosa kvaliteti života u pojedinim krajevima u Herceg Bosni, a posebno u Šujici, Općina Tomislavgrad – lijepom hrvatskom mjestu smještenom uz rijeku Šujicu, omeđenom Kupresom, Livnom i Tomislavgradom.

U proteklih nekoliko godina zajedničkim humanitarnim akcijama Zaklada „dr. Franjo Nevistić“ iz Zagreba i mještani Šujice, uz veliku pomoć dobročinitelja postigli su vidljive rezultate: izgrađeno je malonogometno igralište, obnovljena je sportska dvorana u OŠ u Šujici, u tijeku su radovi obnove hrvatskog doma „Stjepan Radić“ u Šujici, te su nastavljene i druge vrste pomoći kulturnim, vjerskim, sportskim i drugim institucijama i potrebitim mještanima u Šujici.

Nakon turnira održat će se veliki koncert Mate Bulića, a na pozornici pridružiti će mu se i Amir Kazić Leo koji dugi niz godina igra za ekipu Humanih zvijezda. Kompletan prihod od ulaznica bit će usmjeren u svrhu obnove Doma kulture Stjepan Radić.

Točno u podne na dan održavanja turnira na središnjem parku u Tomislavgradu podignut će se spomenik prvom hrvatskom Predsjedniku i utemeljitelju hrvatske državnosti dr. Franji Tuđmanu, kao zahvala Prvom predsjedniku za sve dobro što je učinio za hrvatski narod.

Spomenik je umjetničko djelo Duvnjaka, akademskog kipara gosp. Ilije Skočibuši, a spomenik podižu: Udruga dragovoljaca i veterana općine Tomislavgrad, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata, zaklada „Dr.Franjo Nevistić“ iz Zagreba uz podršku općine Tomislavgrad i velikog broja Duvnjaka i gospodarstvenika.

Mnoge javne osobe, bivši sportaši i istaknuta politička imena na ovaj dan posjetit će Tomislavgrad, a potom Šujicu. Neki od najavljenih imena su: Milan Bandić, Milijan Brkić, Dragan Čović, Miroslav Škoro, Andrija Mikulić, Ivić Pašalić, Ćiro Blažević, bivši nogometaši dio sastava Humanih zvijezda, Goran Vlaović, Boris Živković, Mate Bulić u ulozi golmana, Slaven Kenzović, te ovogodišnji Vatreni Zlatko Dalić i Dražen Ladić.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.