Počele isplate prema vjerovnicima Hercegovačke banke

Agencija za bankarstvo Federacije BiH obavještava štediše, depozitare i drugi vjerovnike Hercegovačke banke d.d. Mostar u likvidaciji da je, sukladno odluci likvidacijskog upravitelja Banke od 10. rujna ove godine, počela realizacija isplate obveza prema štedišama, depozitarima i drugim vjerovnicima Banke u skladu s utvrđenim obvezama od 1. do 4. reda prioriteta iz člana 63. Zakona o bankama.

Isplata obveza Banke za preko 20.000 štediša i depozitara vrši se u 100-postotnom iznosu, a najviše do iznosa definiranog propisima kojima se uređuje osiguranje depozita u bankama.

Dužnicima banke neće se vršiti isplata sve dok ne budu izmirili obveze prema Banci, navode iz Agencije.

Vjerovnici Banke, koji su do sada prijavili svoja potraživanja, dobit će od likvidacijskog upravitelja Hercegovačke banke d..d Mostar u likvidaciji, pismene obavijesti i informacije o realizaciji isplate štednje i depozita.

(Fena)


Nema komentara

    • u tekstu piše ko je prijavio potraživanja da će dobit obavijest pismenim putem, ako nisi najbolji ti nazvat ovu agenciju za bankarstvo federacije bih pa njih pitat za dalje

  • Konačno joj stadoše u kraj! Koja šteta! Da ne bi bahatosti HDZ-a ne bi bilo niti pokazivanja mišića od strane SAD-a. Majko mila što su napravili! Još jedna u nizu “bisera” stožernjaka kojima je opet netko drugi kriv. Za dobro Hrvata bi zakonom trebalo zabraniti “sveta tri slova” HDZ.

  • to je predizborni trik smilovao se fra ševa i doktur čović da svojim pokrpe rupe što su uložili zs kampanju h d z pogledaj sliku čovića i široko briježke crkve i govor u širokom naši pratri i sve će ti biti jasno pa naš papa zašto dozvoliš da i ovo malo svetinje uništavaju a za upravitelja se nadam da će i njega pročešljat sipa i ostale ortake

  • Upad u Hercegovačku banku je terorizam MZ bez presedana. Radili su reviziju i ništa nisu našli. Nisu niti mogli jer ono što su oni tražili nije bilo u Hercegovačkoj banci već u Zagrebačkoj banci. Hercegovačka banka je počela sa radom 1998. godine, a svi prilivi do tada su preko PBZ transferirani u Zagrebačku banku dd Mostar(Hrvatska banka dd Mostar). Glupost i prkos tadašnjeg HDZ-a na čelu sa Jelavićem, čiji značajni kotač je bio i drug Draganče Čović kao ministar finnacija u vladi FBiH, su isprovocirali svojom bahatošću amere pod okriljem MZ da naprave teror. Svi znamo za ameri siju teror po čitavom svijetu, kako im se prohtije, i nikada za to ne odgovaraju. Sve priče, izvješća i podvale Toby Robinson(ukoliko joj je to uopće ime i koja je po činu pukovnica u obavještajnoj službi SAD-a) su priče za naknadno pokriće i priče za neupućenu javnost. Nikada se nisu pronašli tajni računi, jer njih ne može biti u sustavu sa Centralnom bankom, što je i svakom laiku jasno, ali kada proturiš laž među narodom onda to daje ploda, kao i HDZ-ova kampanja da će vratiti HB, a oni je ugasili. Možda se priča sa Hercegovačkom bankom ponovi u istom scenariju i sa HDZ-om?

  • Hoce li biti isplata djelatnicima banke koji su istjerani na ulicu sa puškama u pratnji s crnim maskama kao da su najveci zlocinci?Trebalo je prezivjeti taj strah….a za daljnju neuzvjesnu buducnost bez posla da i ne govorimo….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.