Počela nastava u HNŽ-u, odgoda će se nadoknaditi

Nakon što je bila odgođena, u četvrtak 15. rujna počela je nastava u osnovnim i srednjim školama Hercegovačko-neretvanske županije.

Nastava je trebala početi 5. rujna, a odgođena je odlukom Vlade HNŽ-a zbog vrućina i građevinskih radova koji su trajali na sedam škola.

Nezadovoljstvo odgodom nastave iskazali su roditelji, koji su ministru prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a Rašidu Hadžoviću uputili otvoreno pismo.

U povodu današnjeg početka nove školske godine u HNŽ-u, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Nevenko Herceg posjetio je Osnovnu školu Antuna Branka Šimića u Mostaru, Srednju Građevinsku školu Jurja Dalmatinca Mostar i Gimnaziju Mostar.

Posjeta je bila prigoda da predsjednik Vlade HNŽ-a učenicima i djelatnicima kako tih škola tako i svih škola u Hercegovačko-neretvanskoj županiji zaželi sretan početak nove školske godine.

”Simbolično i u ime Vlade želimo obilježiti prvi dan školske 2016./2017. godine koja će za učenike, posebice prvašiće biti godina s novim izazovima, iskustvima i znanjem”, kazao je Herceg prilikom posjeta Osnovnoj školi Antuna Branka Šimića te je uručio i prigodne poklone za odjele.

Dodao je kako učenicima želi da im školovanje bude uspješno, da se sa svojim nastavnicima, profesorima i učiteljima i prijateljima druže te uče. Prosvjetnim djelatnicima i roditeljima zaželio je puno strpljenja i dobre volje za odgoj i obrazovanje djece.

Herceg je podsjetio kako će se odgoda nastave s 5. na 15. rujan nadoknaditi.

”Vlada HNŽ-a ove godine izdvojila je oko 10 milijuna maraka za opremanje škola, za rješavanje pitanja tehnološkoga viška i organizacijsku shemu, tako da se puno toga uradilo, malo i kasnilo, ali sve će se nadoknaditi”, napomenuo je predsjednik Vlade HNŽ-a.

(Fena)


1 komentar

  • A sta cemo.zeru kasne…dok su se izodmarali svi po moru.pa malo u planinu.neda se stic to izrenovirat…popravit.uhhh.jadni nasi prosvjetari!!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.