Počela izgradnja gradske tržnice u Posušju

U tijeku je prva faza grubih građevinskih radova u sklopu izgradnje gradske tržnice u Posušju, smještene u Ulici fra Petra Bakule u neposrednoj blizini stadiona Mokri Dolac.

Ovime se krenulo u realizaciju, za Posušje bitnog projekta, koji će donijeti višestruke benefite, od kvalitetnijih uvjeta rada, pristupačnije lokacije, do smanjenja gužvi, koje su bile česte na staroj lokaciji u središtu grada.

To se odnosi i na privremena prodajna mjesta za ovu namjenu koja će se s gradskih i prigradskih cesta te magistralnih pravaca izmjestiti na jedinstvenu lokaciju, čime će se doprinijeti i sigurnijem prometu.

Inače, gradska tržnica u Posušju gradi se kroz projekt naziva ”Održivi ekonomski razvoj i zaštita okoliša područja s prirodnim ograničenjima u Bosni i Hercegovini – ANC BiH”, u partnerstvu Međunarodnog centra Hautes Etudes Agronomiques Méditerranéennes Bari i Općine Posušje, a radove izvodi tvrtka Mrvelji d.o.o. Posušje, objavila je Općina Posušje.

Foto: Općina Posušje

(www.jabuka.tv)

29 komentara

 • Šteta kad su je primakli uz sam rub ceste što je nisu iznijeli bar na jednu traku poceli smo se stiskat pored onolike širine

  • Ima Savjetnik stručnjak T. čutura koji je to osmislio

   Tik uz cestu i uz stadion , pokraj onolike prostranosti oko stadiona

   struka je to😁

 • ma kakva tržnica, o Boze moj
  treba nešto mini napraviti ….sta to radite?
  evo ima u sred grada , pa nigdje nikoga utorkom…

 • a tako su i hotel napravili, tik uz cestu …kako su ga napravili , tako su ga zatvorili.
  Samo ne znam sts izvode ti arhitekti … pametniji su prije bili bez fakulteta, nego sada …

 • Pozdravljam svaku aktivnost u Posušju. Mislim ipak da je tržnica preblizu prometnice i da je on oduzela priliku da stadion ima dovoljno mjesta za parking. Ako tržnica bude u funkciji a nadati je se, stvarati će loš dojam za stadion zbog komunalnog i bio otpada kojega će tržnica proizvoditi.

 • Jeblo vas vise posusje i trznica.disu tvornice.koce kupovat ako svit nema para..otvarajte radna mista.dajte ljudima pristojne place.

 • Nesposobni ljudi se uvalili u proračun, hoće da ostanu poznati po nečem pozitivnom pa gruđaju bez ikakvog osjećaja za prostor…

  Sramota je to , trebamo hitno zaustavit radove i drugu lokaciju odabrati!

 • Pojedinci se uce na opcinskim projektima ako i promase neodgovaraju bar da digot nesto sebi naprave od svog novca trznica i lokacija velika 0

 • Tomo tomo, koliko si nestručnih poteza do sad uradio u gradu…ostaćeš upamćen po tom

  Stadion si nam nagrdio sa ovim

 • U Posušju grade i napreduju, a Široki …… Kažu grade most….prave most i uništavaju naselje sa mnogo djece. uklanjaju vrtić….Zbog čega,koga???????????
  S cestom i autima na Vrace!

 • Gledaj nebi ja sad o toj trznici jeli.Trznica je trznica jeli i da nije trznica nebi ni bila trznica jeli.Gledaj sto se tice te pijace jeli,na neki nacin prodajnog mjesta jeli,ocu kazat trznice jeli,na neki nacin voca i povrca jeli,necu kazat prodaje jeli,necu rec trgovine jeli.To je dobra ideja jeli.Nema na cemu hvala vama

 • Sto ova rece arhitekti prije bez skole. Bolje bez skole stotinu puta nego kupljena diploma ili kupljena vecina ispita. A o inteligenciji da i ne pricamo samo partijski poslusnici svi takozvani, gore navedeni, planeri.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.