Počela izgradnja doma za studente u Mostaru

Izgradnja Studentskog doma za studente u čijem će sastavu biti pučka kuhinja i Međunarodni centar za dijalog započela je u srijedu u Mostaru uz financijsku potporu hrvatske vlade.

Bageri su počeli rušiti ostatke zgrade Hrvatskog glazbenog društva Hrvoje u središtu grada, nedaleko od nekadašnje ratne crte razdvajanja na čijem će se mjestu izgraditi kompleks za studente koji je inicirala Hercegovačka franjevačka provincija sa sjedištem u Mostaru.

“Vlada Republike Hrvatske za radove na ovom projektu izdvojila je milijun kuna, a taj novac planiramo iskoristiti za uklanjanje u ratu porušene zgrade, izgradnju temelja i podruma”, rekao je gvardijan franjevačkog samostana u Mostaru fra Ilko Skoko. Dodao je kako će o drugim donacijama ovisiti završetak izgradnje tog objekta.

“Za ostatak izgradnje tražit ćemo još donacija dok bi prva faza izgradnje trebala trajati tri mjeseca”, pojasnio je fra Skoko.

Studentski centar trebao bi moći smjestiti 100 studenata, dok bi pučka kuhinja dnevno trebala osiguravati hranu za 200 osoba. Studenti će u domu snositi simbolični dio troškova, dok će drugi dio zaraditi tako što će devet sati mjesečno raditi u pučkoj kuhinji ili na proizvodnji hrane.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.