Poboljšava probavu i regulira šećer u krvi: Evo zašto trebate piti mineralnu

Mineralna voda ima mnogo prednosti i razloga da ju već danas uvrstite u konzumaciju.

Često je zanemarujemo i biramo sok ili običnu vodu ispred nje, ali postoji puno razloga da ju već danas počnete konzumirati, a mi ih donosimo u tekstu.

Poboljšava probavu

Iako gazirana pića često stvaraju nadutost i bolove, ova voda zahvaljujući svojim mineralima smanjuje te tegobe. Najbolje bi bilo popiti pola čaše, do jednu cijelu kako biste lakše probavili hranu. Također, pomaže kod zatvora.

Zdravija opcija od sokova

Ne sadrži nikakve dodatne šećere ni zaslađivače i samim time je zdravija opcija od sokova, a ima bolji okus od obične vode.

Minerali

Minerali su tvari koje organizam ne može sam proizvesti, ali su nužni za njegovo pravilno funkcioniranje. Stres i loše prehrambene navike vrlo često dovode do nedostatnog unosa ili poremećaja ravnoteže pojedinih minerala u organizmu, a ovisno o vremenskim uvjetima ili tjelesnom naporu, gubitak vode i minerala može se višestruko povećati. Karakteristični sastojci prirodnih mineralnih voda najčešće su natrij, kalcij, magnezij, kalij, hidrogenkarbonati, kloridi, fluoridi, sulfati, i mnogi drugi.

Regulira šećer u krvi

2015. jedno istraživanje dokazalo je da mineralna voda zahvaljujući svom sastavu regulira razinu šećera u krvi, prenosi Večernji.hr.

Nema dodatnih kalorija

Naše uživanje u hrani često je ograničeno brojanjem kalorija koje unosimo u organizam. Međutim, vrlo često zaboravljamo da dodatne kalorije unosimo i pićima koja konzumiramo uz obrok. Upravo zato prirodna mineralna voda idealan je izbor jer, osim što je bogata mineralima pa povećava nutritivnu vrijednost obroka, s njom u organizam ne unosimo dodatne kalorije.

(www.jabuka.tv)

 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.