Pobjeda Klape Terenke iz Pule za kraj posuškog 5. Festivala klapske pisme – Jabuka.tv

Pobjeda Klape Terenke iz Pule za kraj posuškog 5. Festivala klapske pisme

Klapa Teranke iz Pule ovogodišnje su pobjednice V. Festivala klapske pisme u Posušju u kategoriji ženskih klapa.

Odlučio je tako stručni žiri u sastavu Marko Rogošić, Joško Čaleta, Terezija Kusanović i Ivica Kaleb nakon preslušanih deset klapa.

Posuški stećak kao nagradu za osvojeno prvo mjesto uručio im je Tomislav Madžar, savjetnik i izaslanik predsjednice RH gđe. Kolinde Grabar Kitarović. Ovo je Terankama druga nagrada u gradu podno Radovnja, budući da su prije dvije godine bile druge.

Najbolja po odluci publike na Trgu hrvatskih branitelja u Posušju bila je debitantska klapa na ovom festivalu, klapa Stentoria iz Daruvara za samo četiri glasa više od ovogodišnjih laureata, Puljanki. Statuu Bure u ruke im je predao Edmond Marić ispred Udruge festivala.

Marko Babić, generalni konzul RH u BiH dodjelio je nagradu za drugo mjesto koje je pripalo klapi Oršulice iz Vodica, koje su također prvi put nastupile u Posušju. Zvizdan iz Posušja po prosudbi struke bila je treća, a nagradu im je uručila Marijana Širić Sabljo ispred tvrtke Weltplast.

Nastupale su još: Ankora (Podstrana), Bellezza (Tivat), Skontradura (Dubrovnik), Uzorita (Sukošan), Oršulice (Vodice), Kolura (Split) i Mirabela (Omiš).

U revijalnom dijelu nastupila je muška klapa Vinčace, koja je pobijedila u muškoj konkurenciji.

Ovom večeri službeno je zatvoren ovogodišnji festival koji je nadmašio sva očekivanja i po posjeti i po konkurenciji, koja je ove godine bila izrazito jaka u muškoj i ženskoj kategoriji, kao i zanimanju klapa za njega koje su pune hvale za organizaciju i gostoprimstvo u Posušju.

Prekrasni ambijent Trga hrvatskih branitelja u Posušju još jednom oduševio sve svojim izdanjem a mnogobrojna publika uživala u odličnim izvedbama klapa, ističu organizatori.

Ovogodišnji peti festival uspješno je vodio dvojac Ornela Vištica i Joško Lokas.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.