Pljušte pohvale i nakon druge epizode “Nestalih”

Serija je već nakon prve epizode oduševila gledatelje, a sada je to još jednom i potvrđeno.

Sinoć je na prvom programu HRT-a emitirana druga epizoda serije “Nestali” redatelja Kristijana Milića i scenarista Joška Lokasa.

Serija prati šestoricu hrvatskih vojnika koji su desetak dana uoči Oluje, nakon vojne operacije ograničenog zahvata, ostali iza neprijateljskih linija odsječeni od ostatka svoje jedinice već je na prvu oduševila gledatelje, a sinoć je to ponovno i potvrđeno.

Društvene mreže užarile su se od komentara.

Lako je bilo ismijavati Generala, ali Nestali su fantastična serija, glasi jedan od komentara na Twitteru s kojim su se mnogi složili.

Treba priznati da poslije ovih Nestalih General je smiješan i nebitan kao semafor u GTA, nadovezao se drugi korisnik.

Bilo je i onih koji su se dotakli generala Ante Gotovine prema čijoj je životnoj priči sniman “General” redatelja Antuna Vrdoljaka.

Mislim da je Gotovina ljubomoran i zavidan nakon Nestalih. Respekt i nakon 2. epizode, glasi jedan od tvitova nakon serije.

Brzo je prošla epizoda. Na kraju kao horror,dobar kraj. Problem je što sada moram tjedan dana čekati, požalio se jedan korisnik.

Pohvale su stizale i na račun direktora fotografije Mirka Pivčevića.

Podsjetimo, Joško Lokas, scenarist i autor projekta “Nestali”, na bilješkama za seriju radio je od 1994. godine, a sve je pretočio u četiri epizode u trajanju od 52 minute.

Nestali progovaraju o izgubljenoj generaciji, preskočenoj i zakinutoj za normalan život zbog nametnutog rata. Ideja za seriju rodila se još 1994. godine i od tada do 2010. godine Joško je skupljao materijal za ovu seriju od četiri nastavka, prenosi Večernji.hr.

Ono čega smo potpuno svjesni jest da ne možemo ispričati ratni put svakog sudionika Domovinskog rata, ali možda možemo na trenutak pokazati one koji su u rat u umjesto imena imali nadimke kojima su ispisivali stranice svoje nesebičnosti kada je najviše trebalo. Riskirali su sve što imaju za nešto puno veće, rekao je Lokas.

U glavnim ulogama šestorice hrvatskih vojnika su Goran Navojec, Bojan Navojec, Alan Katić, Vedran Živolić, Marko Cindrić i Filip Križan.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.