Pljačkašima iz Bosne koji su krali po Grudama i Posušju određen jednomjesečni pritvor

Uprava policije MUP-a ŽZH objavila je u petak detalje akcije kojima su uhićeni lopovi koji su pljačkali kuće na području ove županije, a tijeko subote je potvrđeno da je trojici njih određen jednomjesečni pritvor.

Podjećamo kako su policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH, u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Srednjobosanske županije, rasvijetlili su 13 teških kaznenih djela počinjenih u prethodnih nekoliko tjedana na širem području općine Posušje i Grude. Ovim kaznenim djelima građanima je pričinjena velika materijalna šteta, a veliki dio otuđenog novca i drugih vrijednih predmeta je pronađen i biti će vraćeni vlasnicima kada se za to steknu zakonom propisani uvjeti.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a ŽZH, zajedno s kriminalističkom policijom MUP-a SBŽ i uz asistenciju Specijalne policije MUP-a SBŽ, izvršili su pretrage obiteljskih kuća, okućnica, pratećih objekata i vozila kod osoba M.V. (1987.), S.R. (1980.) s područja općine Vitez i A.H. (1987.) s područja općine Travnik.

Isti su lišeni slobode i predani na daljnje postupanje Županijskom tužiteljstvu u Širokom Brijegu, a tijekom subote definiran je njihov daljni status.

Možemo potvrditi da je trojici osumnjičenih koji su predani postupajućem tužitelju Županijskog tužiteljstva u Širokom Brijegu odreden jednomjesečni pritvor od strane istih, potvrdila je za portal Jabuka.tv glasnogovornica Uprave policije MUP-a ŽZH Martina Medić.

Policija objavila detalje akcije i fotografije ukradenih predmeta iz Posušja i Gruda

U Bosni pali lopovi koji su pljačkali kuće po zapadnoj Hercegovini

(www.jabuka.tv)