Plenković: Za Hrvatsku važnije države od BiH nema

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je nakon zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske kazao novinarima da je razmatrano više od 50 tema ili više od 50 točki dnevnog reda pripremljenih od nadležnih ministarstva.

Po njegovim riječima, iskazana je spremnost dvije vlade da se nastavi raditi na rješavanju svih aktualnih projekata u jednoj ubrzanoj dinamici, na bazi međusobnoga poštivanja, što govori o unapređenju odnosa između dvije države, o nadgradnji jedne dobre dobrosusjedske suradnje koja ide ka cilju realizacije najvažnijih prioriteta.

– Ono što je posebno istaknuto na sjednici sa strane BiH, odnosno Vijeća ministara BiH jesu naši najvažniji vanjskopolitički prioriteti s posebnim fokusom na europske integracije.

Razgovaralo se i o svim drugim važnim pitanjima iz oblasti ekonomske suradnje, iz oblasti jačeg infrastrukturnog povezivanja, posebno oblasti prometa u rješavanju pitanja koja značajno mogu unaprijediti protok roba, ljudi i kapitala i olakšati međusobno djelovanje i rad gospodarstvenika, ali svakako i olakšati život naših građana pogotovo u pograničnim dijelovima – rekao je Zvizdić.

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković je rekao da, u bilateralnom smislu, za Hrvatsku važnije države od BiH nema.

– Povezanost naših dviju država, naših naroda je povijesna, je upućena jedna na drugu i u geoprometnom položaju, a i u kontekstu naših odnosa u proteklim godinama kao i zajedničke evropske perspektive – rekao je Plenković.

Dodao je da upravo na tom tragu Hrvatska želi riješiti što je moguće više otvorenih bilateralnih pitanja koja su prisutna proteklih godina, ali isto „tako snažno podupirati BiH kao cjelovitu i funkcionalnu državu na njenom reformskom putu i na putu prema članstvu u  EU“.

(Fena)


2 komentara

  • Plenkoviću ti si mek političar i bošnjaci takve ne uvažavaju.Nisi ni prešao granicu,laju na tebe i kolega,smijenjeni Zvizdić ti šalje podle i ružne poruke…Teško nama sa takvim prestavnicima vlasti iz RH-ke koji nam pomažu.Takvi imamo i u BiH-ni.Jedino je Mesić bio jasan i glasan ali protiv hrvatskog naroda u BiH-ni…Dok je bio Franjo živ nisu smjeli prnuti,od tada oni kolo vode naši šute,mule…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.