Plenković: U politici je bitan stav, spremnost na duel i polemiku

Na svečanom obilježavanju četvrtog Nacionalnog dana Mladeži HDZ-a u subotu se okupilo više od 200 članova, a pozdravili su ih predsjednik HDZ-a Andrej Plenković i član Užeg stranačkog Predsjedništva Gordan Jandroković.

Predsjednik Plenković uvodno je opisao situaciju u kojoj se nalazi HDZ te istaknuo kako je ulazak Hrvatske u euro-zonu i Šengen fascinantan uspjeh koji oporba pokušava proglasiti rutinskim. Od članova Mladeži HDZ-a očekuje da imaju svoje jasne političke stavove, ali i gard.

Od vas očekujemo vidljivost koja se postiže političkim angažmanom. U politici je bitan stav, spremnost na duel i polemiku. Kada imate argumente koji moraju biti usidreni u činjenicama, pobijedit ćete u duelima, kazao im je Plenković.

Politika je u prvom redu rad za javno dobro, a u drugom ona bitka koju gledate u Hrvatskom saboru, rekao je okupljenima Jandroković i dodao kako “te često besmislene bitke” u Saboru često upadaju u prvi plan, iako je pravi smisao Sabora donošenje kvalitetnih zakona.

Stoga, ne nasjedajte na prvoloptaške provokacije jer većina ljudi prepoznaje što su igra i zabava, a što ozbiljan posao. Godine koje dolaze pripadaju vama, poručio je stranačkoj Mladeži. U sklopu Nacionalnog dana Mladeži HDZ-a održat će se dvije panel rasprave.

O izazovima medijske komunikacije u digitalnom dobu govorit će predstojnik Ureda predsjednika HDZ-a i glasnogovornik Vlade Marko Milić, dok će panel raspravu „Hrvatska na pragu pune europske integracije“ predvoditi državni tajnici Terezija Gras i Ivan Vidiš, saborski zastupnik Marko Pavić te zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler.

Poslijepodne je na rasporedu humanitarna nogometna utakmica, dok je za nedjelju predviđen odlazak na spomen-područje Barutana i groblje Borik gdje će se sudionici skupa pokloniti poginulim hrvatskom braniteljima, a održat će se i sveta misa. Kao i svake godine, dodijelit će se priznanja najboljim pojedincima, ali i organizaciji Mladeži u Hrvatskoj.

Domaćin susreta je bjelovarsko-bilogorska Mladež HDZ-a, a organizacija im je pripala zbog dobrih rezultata u dosadašnjem radu, angažmana u stranačkim aktivnostima i na lokalnim izborima, ali i zbog činjenice da Bjelovarsko-bilogorska županija ima najmlađeg župana u Hrvatskoj.

(www.jabuka.tv | Foto: Tomislav Miletić/Pixsell)

3 komentara

  • Stav oko čega, polemika je razmjena mišljenja čega u partiji nema jer u njoj vlada jenoumlje, poslušnost i podobnost. Ukoliko razmjenu mišljenja svodi na seljačko nadmudrivanje i podjebavanje sa političkim protivnisima u kojima njegovi stranački podređeni svršavaju, onda je to to. Što se tiče duela, gazi sitne ispod sebe, hvali se uspjesima koji su u biti promašaji, a duel sa protivnicima smo vidjeli u odzivu na poziv Domovine za obranu kada je izbjegao odgovor i dezertirao u mišju rupetinu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.