Plenković prošetao Pelješkim mostom: Ostvarujemo ključni cilj

Hrvatski premijer Andrej Plenković u utorak je u Komarni obišao radove na gradnji Pelješkog mosta, istaknuvši da će most s elementima rasponske konstrukcije biti spojen do listopada ove godine, a njime će se ostvariti  ključni cilj – fizički integritet hrvatskog teritorija.

Plenković je i prošetao Pelješkim mostom, a dionicu dugu 300-tinjak metara prešao je u pratnji resornog ministra prometa, Olega Butkovića i direktora Hrvatskih cesta, Josipa Škorića, koji su ga upoznali s dinamikom radova na mostu.

Danas smo po prvi puta imali prigodu prošetati se Pelješkim mostom, ovim elementima rasponske konstrukcije. Preostaje samo još 24 rasponske konstrukcije koje trebaju doći iz Kine, a to će biti tijekom svibnja, izjavio je novinarima Plenković.

Naveo je i kako su ga izvijestili da će most s elementima rasponske konstrukcije biti spojen do listopada ove godine.

Hrvatski premijer istaknuo je i kako će Hrvatska u tom trenutku ostvariti svoj ključni cilj – ne samo povezivanja južnog dijela Dubrovačko-neretvanske županije s drugim dijelom županije, već će ostvariti fizički teritorijalni integritet hrvatskog teritorija.

To je dugoročno gledano najveće postignuće ovog projekta vrijednog 526 milijuna eura, koji se financira europskim sredstvima, poručio je Plenković čestitajući svim izvođačima radova.

Istaknuvši kako Pelješki most ima simboličan i poseban značaj, hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković rekao je da dinamika gradnje ide dobro, usprkos pandemiji koronavirusa, jer nije bilo velikih zastoja u gradnji.

Očekuje da će do kraja rujna biti spojena čitava rasponska konstrukcija, a početkom iduće godine i sve spremno za tehnički pregled mosta.

Butković je naglasio da u lipnju iduće godine očekuju prometovanje Pelješkim mostom i završetak pristupnih cesta.

Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić rekao je kako radovi napreduju dobrim intenzitetom te očekuje da će se do kraja rujna montirati kompletna rasponska konstrukcija, nakon čega ide opremanje i završni radovi. Istaknuo je i da jako dobro idu radovi oko pristupnih cesta.

Vezano uz obilaznicu oko Stona Škorić je izvijestio i da radovi, nakon početnih teškoća, napreduju, prenosi Hina.

Možemo biti zadovoljni s trenutnom dinamikom, kazao je.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Nista ne grade od svojih novaca..Demete svoje place , ulazu od mmf novaca…stranininvestitori ulazu…most ce se zvati China most…. ni praunucad ova zaduzenja nece vratit…a ako i ne vrate pod vlascu je str.investitora.. Boli njih r.cqu… Bas zu mozak i pamet. Skolovala nijesam ovih 3roje a Bica od sutra krece i.ova Djelana…i stavim ih za predsednice drzave….

  • Dajgle im slemova zastita na radu…. Nije vise nikome zanimljiv ni most ni putevi ni gradjevine….ser.mo vam se na projekte stare 30i vise god….Vec dje ima dobar zubar po jeftino

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.