Plenković prijavljen zbog sukoba interesa: Vjenčani kum imenovan veleposlanikom

Miro Bulj smatra da je hrvatski diplomat Igor Pokaz prije pet mjeseci imenovan za veleposlanika u Londonu zato što je kum hrvatskoga premijera Andreja Plenkovića, javlja Novi list.

Pokaz je za veleposlanika u Londonu imenovan odlukom predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović o postavljanju šefova diplomatskih misija u inozemstvu koju prethodno potpisuje premijer.

Nedvojben je sukob privatnoga interesa Andreja Plenkovića, kao predsjednika Vlade, prilikom sudjelovanja u donošenju odluke kojom se njegova vjenčanoga kuma predlaže na mjesto šefa diplomatske misije, a koji prijedlog faktično znači i imenovanje na veleposlaničku dužnost, budući da je mišljenje Hrvatskoga sabora o tom prijedlogu neobvezujuće, dok je odluka predsjednice RH o imenovanju samo formalni čin u postupku imenovanja šefova diplomatskih misija, navodi se u Buljevoj prijavi, na osnovi koje će povjerenstvo na čelu s Dalijom Orešković tek odlučivati hoće li pokrenuti postupak protiv premijera Plenkovića.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

    • Je li briga tebe i njegovog kuma sto je rijec o JAVNOJ, drzavnoj sluzbi i sto je to sto radi na taj nacin NELEGALNO? Nabijem i tebe i njega i obojicu kumova s tim nakaradnim razmisljanjem.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.