Plenković otkrio imena trojice potpredsjednika Sabora

Premijer Andrej Plenković potvrdio je u utorak da će Furio Radin, Željko Reiner i Ivan Penava biti troje od ukupno pet potpredsjednika Hrvatskog sabora, te poručio da će tek kada sve bude gotovo i Vlada kompletirana, to i objaviti.

Kad bude sve gotovo, objavit ću; kad Vlada bude kompletirana, objavit ću, rekao je Plenković na obilježavanju 102. obljetnicu rođenja prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, u njegovu rodnom Velikom Trgovišću.

Na ponovljena pitanja novinara premijer Plenković je samo potvrdio da će Furio Radin, Željko Reiner i Ivan Penava biti troje od ukupno pet potpredsjednika Hrvatskog sabora.

Na upit je li Ante Šušnjara novi ministar gospodarstva, odgovorio je kako ne želi o imenima, poručivši novinarima da neće ”dobiti ništa danas o ministrima”.

Upitan kako gleda na to da Domovinski pokret (DP) traži ”istragu” o pandemiji, muzej za žrtve komunističkog terora i ostale zahtjeve, odgovorio je kako su to apsolvirana pitanja.

Sve sam to odgovorio jučer. Nećemo pokrenuti istragu oko pandemije, kakvu istragu, dodao je.

Upitan Plenković je rekao i da s Domovinskim pokretom nisu zasad razgovarali oko prestanka financiranja Novosti.

Radimo na usuglašavanju programa i kompletiranju sastava Vlade, to su jedine dvije teme koje su sad bitne, naglasio je premijer.

(www.jabuka.tv | Foto: Robert Anić/Pixsell)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.