Plenković o arbitraži: Proces je zbog slovenske strane nepovratno kontaminiran i kompromitiran

Na početku sjednice Vlade u četvrtak, premijer Andrej Plenković osvrnuo se i na objavljivanje odluke Arbitražnog suda o graničnom sporu Hrvatske i Slovenije.

Ponovio je da ta odluka, kakva god bila, ne obvezuje Hrvatsku, koja je izašla iz arbitražnog procesa.

“Hrvatsko je stajalište čvrsto, jasno i nepromijenjeno – a to je da je proces zbog krivnje slovenske strane i od strane slovenije imenovanog suca i tadašnje slovenske agentice nepovratno kontaminiran i konmpromitiran zbog očite sprege i utjecaja suda”, rekao je premijer.

“Hrvatska poštuje međunarodno pravo, poštuje sudove, poštuje arbitražu, ali ne prihvaća one procese u kojima više nema elementarne pretpostavke za korektno vođenje tog postupka”, piše HRT.

“Kakva god bila presuda Hrvatska njome neće biti obvezana ni na koji način. Manipulacija je za nas neprihvatljiva. Donijeli smo jasnu i vrlo čvrstu odluku da ne prihvatimo dostavu te arbitražne presude jer smo iz postupka izišli i na tom tragu će biti sve naše ponašanje nakon njene odluke i očekujem da svi zajedno konzistentno zastupamo te stavove”.

Premijer je istaknuo da će se Hrvatska truditi sa Slovenijom kroz dijalog

“Slovenija je naša susjedna zemlja, saveznica i partner u EU i trudit ćemo se da kroz dijalog riješimo pitanje koje je pred nama. Naša pozicija je jasna i na crti je obrane državnih interesa republike Hrvatske, a teritorij i granična pitanja su par excellence pitanja od nacionalnih interesa”, rekao je premijer.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

 • Bit ce jos sudenja , sa BiH , Madarskom , Srbijom , Crnom Gorom , a jos nismo gotovi sa Vatikanom i Slovenijom . Krenili su napadi na Njemacku .

 • Punk ti Plemki pametujes! Kotiras ocima , ko krme prid klanje! Lipo reci hrvatskim jezikom jeste li dali more ili ne? Nasta cekate? Sto niste rekli Pahoru : neka vam malo mora dadnu talijani ! Oni imaju duplo vise od nad! Tako i tako sve vazno sta smo imali izvezla je italija, slovenija isto! Sta se vise guzite sa njima! Kratko i jasno! Svaki novi presjednik i premijer trka u sloveniju , trka u srbiju! Dosta vise! 25 godina odate i sklapate posle, a vecinom sve propada! Samo uvoz cvita! Zacepite malo rupe! Smanjite uvoz! Pogotovo rutina! Kods mi nemoremo nositi istu robu par godina! Ugledajte se na Cesku!!

 • Hrvatska treba pokrenuti Croxit i ustupiti Piranski zaljev Rusima za vojnu bazu. Šta će im EU i NATO, ako ih je’u na svakom koraku, a prava redaljka se tek očekuje. Veće financijske efekte mogu imati od ruske baze, a vidite u Crnoj Gori potrošačku moć ruskih turista. Okreni ploču za 180 pa ćeš vidjeti kako će se početi tepati.

 • TU se potpuno slažem s tobom . sve dok Hrvatska ne počne braniti svoje nacionalne interese, zapadna interesna i politička mafija će nas na svakom koraku sakatiti i osiromašiti, Mi Hrvati se moramo vezati s Rusima, to nam je jedina šansa da ostanemo i opstanemo u ovoj areni prepunoj zvijeri i gladijatora koji nas žele progutati. Tek kada s Rusima počnemo se vojno vezati(što smo trebali barem prije deset godina) ovi zapadni mrzitelji Hrvata i Hrvatske države -počet će nas (možda)respektirati.
  Sve dotle, mi smo za njih smijurija od zemlje, kradu nas, kupuju nas, iseljavaju nas , urušavaju nas i čini se da ne namjeravaju stati do poslidnjeg Hrvata oli Hrvatice.
  Mi Hrvati, napokon moramo jednom doći pameti i počet imisliti na sebe.Za početak s Ruskom Federacijom sklopiti niz zajedničkih sporazuma o medjudržavno i svakolikoj drugoj suradnji. Takva suradnja u konačnići rezultirat će i vojnom suradnjom od strane Rusije koja nas u bilo akvoj ugrozi od strane Srbije neće ostaviti na cjedilu kao što će to učiniti Nato.
  Dakle, Hrvatskoj je jedina šansa da se u budućem možebitnom i vjerojatnom sukobu NATO-a,s Rusima ne prikloni nijednoj strani i tako ostane neutralan za razliku od sada.
  U bilo kojoj drugoj ratnoj soluciji-Hrvatskoj se ne piše dobro zbog dobre suradnje Vučićeve Srbije ,ponajprije sa Njemačkom I OSTALIM ZAPADNIM ZEMLJAMA ,kod kojih je Srbija priko noći gotovo postala najdraža miljenic s Balkana. To je za Hrvatsku naročito opasna situacija a za Bosnu i Hercegovinu još puno opasnija i alarmantnija.

  Srbija sa dobrom vojnom suradnjom sa Rusijom i još boljom geopolitičkom suradnjom sa cijelim nizom zapadnih zemalja na čelu s vojnim savezom NATO-a, za Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu jednostavno je noćna mora. Nedaj Bože, kakva vojna sukoba( a do njega će neminovno prije ili kasnije doći)Hrvatska i BiH, NAĆI ĆE SE opet PREPUŠTENE SAME SEBI u raljam sada bolje naoružane i politički ojačane Srbije , koja će imati otvorene karte za osvajanje novih teritorija u Hrvatskoj i BiH-i.
  U slučaju bbilo kakvih novih geoplitičkih preslagivanja i mjenjanja granica zapad će otvoreno stati na stranu Srbije i ne će se mješati poradi svojih interesa kako bi barem pokušao zaštiti Hrvate i Muslimane. S te strane s jakom četničkom i nacionalističkom ,dobro zamaskiranom ratnohuškačkom Srbijom -Hrvatska i BiH se mogu osloniti samo na sebe.
  Stoga je prvi korak u toj dugoročnoj igri živaca i promjene granica , početak, dobra suradnja s Ruskom Federacijom i jačanje svih veza i interesa koje ta suradnja sa sobom nosi.
  Ne budemo li pametni mi Hrvati , ponovno bi mogli proživljavati svaku već proživljenu agoniju kojoj smo svjedočili od godine 1941.Stoga , jedina nam je šansa pametno sjesti, razmisliti kuda nam je iči i kako postupati u skaldu sa zaštitom hrvatskih narodnih interesa i opstojnosti hrvatskog naroda na ovim turbulentnim prostorima. Nažalost , sa sadašnjim i današnjim političkim predstavnicima ta budučnost ne samo da je prilično mutna i neizvjesna , nego je mračan i ne obećava baš ništa i nimalo dobra.
  Neka nam je svima Bog na pomoći, uz ovakvu samoubilačku politiku i odnarođenu i slugansku političku takozvanu elitu-samo nam On može pomoći i spasiti nas od nestanka i progona koji se spremaju.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.