Plenković: Nećemo mijenjati politiku prema BiH

Predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković najavio je kako će, okupi li vladajuću većinu i u naredne četiri godine, nastaviti jačati odnose s Bosnom i Hercegovinom odnosno provoditi istu politiku kao i do sada u odnosu na susjednu zemlju.

Možemo očekivati odličnu suradnju kao i do sada i potporu Bosni i Hercegovini na europskom putu, kazao je Plenković kako ga u četvrtak citira portal sarajevskog “Dnevnog avaza”.

On je to kazao nakon što su postali poznati rezultati izbora za Hrvatski sabor a istaknuo je kako bi i za novu vladu koju bi on vodio bilo važno riješiti problem izbornog zakona BiH odnosno načina biranja člana Predsjedništva BiH iz reda Hrvata.

Plenković: HDZ je izborni pobjednik i treba sastavljati novu vladu

Naše nastojanje je da zemlja (BiH) bude funkcionalna i da učinimo iskorake, a osobito politički akteri i institucije u Bosni i Hercegovini, da se riješi ovo pitanje koje je preostalo u vezi izbora hrvatskoga člana Predsjedništva na teritoriju Federacije, kazao je Plenković.

Mediji u BiH opširno su izvijestili o hrvatskim parlamentarnim izborima uglavnom zaključivši kako se politika Hrvatske prema BiH neće bitnije mijenjati tko god bude u prilici sastaviti novu vladu, piše Hina.

Suglasni su kako su veći izgledi da HDZ to učini nego dosadašnja oporba unatoč tome što je u kampanji bila ujedinjena u kritikama na račun vladajuće stranke.

Evo tko iz 11. izborne jedinice ide u Sabor

Političari u BiH do četvrtak ujutro nisu komentirali rezultate izbora u Hrvatskoj, no ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković nije skrivao zadovoljstvo zbog toga što je mjesto u Hrvatskom saboru izborio Armin Hodžić kao predstavnik bošnjačke nacionalne manjine.

Bošnjaci nakon više godina ponovno imaju svoj glas i predstavnika u Hrvatskom saboru, naveo je Konaković koji je to opisao kao “fantastičan uspjeh”.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Samo šaljite vamo pare za mirovine itd. Netreba nami vamo ništa mimo toga , ostalo nam daje sestrinska stranka u biH

  • Tesko nama ako nesto ne promjenete. Za 4 god ce nas nestati. Politika bosnjaka i nametanje nekakvih nesuvisnih odluka visokog prestavnika i izravno mjesanje Marija a sve na stetu hrvata na zalost vodi ka nasem nestanku. Tu se stvari trebaju mjenjati.

  • Treba slati na račune umirovljenicima,nezaposlenima, braniteljima,studentima,starim i nemoćni, samo tako će pomoći narodu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.