Plenković: HDZ je izborni pobjednik i treba sastavljati novu vladu

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u četvrtak rano ujutro, u obraćanju nakon održanih parlamentarnih izbora, poručio je da novu vladu treba sastavljati izborni pobjednik, odnosno HDZ s partnerima, te uputio poziv svim strankama koje nisu isključive.

U govoru se kratko osvrnuo na predizbornu kampanju, odnosno na istupe oporbe, posebno SDP-a te predsjednika Republike Zorana Milanovića i njegovo “flagrantno kršenje Ustava”.

Velika je razlika između nas i drugih političkih stranaka, pogotovo onih koje su večeras ponovno artikulirale svojevrsni govor mržnje prema HDZ-u. Dakle, umjesto da čestitaju, nakon uvjerljivog poraza, oni nastavljaju s ovom retorikom koja je kreirala jedno ozračje na hrvatskom političkom prostoru za koje mi smatramo da nije primjereno. Ono što želim obećati, da pozivam sve one stranke koje su dobile povjerenje hrvatskih građana, a ne pokazuju ovakvu a priori isključivost, kao ovi koje smo porazili sa skoro 20 razlike…, dodao je.

Poražene stranke ne zaslužuju ni na koji način voditi vladu, poručio je Plenković te uz pljesak okupljenih naglasio da vođenje vlade treba ići “onome tko je pobijedio na ovim izborima, a to je HDZ zajedno s partnerima”.

A hrvatska država i njezino gospodarstvo imaju jedan ključan interes, naglasio je – čvrstu političku stabilnost odmah, što prije formiranje nove parlamentarne većine, konstituiranje Hrvatskog sabora i formiranje nove vlade.

Jer samo na taj način u ovako zahtjevnim i bitno izmijenjenim geopolitičkim okolnostima u kojima se svijet, Europa i Hrvatska nalazi možemo zajamčiti kvalitetnu budućnost i u u socijalnom i u gospodarskom smislu za hrvatske građene, dodao je.

Uz zahvalu koalicijskim partnerima te svim stranačkim kolegama koji su pridonijeli “ovoj velebnoj pobjedi” jer, kako je naglasio, tri puta za redom ovako uvjerljivo pobijediti na parlamentarnim izborima itekako je zahtjevno, Plenković je govor završio pozivom stranačkim kolegama na slavlje i zabavu. I da već od sutra krenemo u nove zadaće u interesu hrvatskog naroda i države, poručio je.

Prema privremenim izbornim rezultatima, nakon prebrojanih više od 97 posto glasova, HDZ osvaja 60 mandata i relativni je pobjednik izbora za 11. saziv Sabora.

Uvjerljiva pobjeda HDZ-a na izborima

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Domovinski pokret je nezaobilazan. Mozemo ne dolazi u obzir. Most ljigav kao i vazda. Zato im popularnost pada. Da se Milanovic nije uključio u kampanju SDP oni nebi dobili preko 22-24 mandata. To moraju znati. Znaci ovu pomutnju je napravio upravo Zoran Milanovic. A Plenki je onako bahat znao svasta reci za Penavu, sada ga to skupo mora doci…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.