Plenković nazvao Bulja šarlatanom, sinjski gradonačelnik se poziva na Lauca

Hrvatski premijer Andrej Plenković ocijenio je u četvrtak potpuno neprihvatljivim “cirkuse s odbijanjem nošenja maski u školama”, apelirao na sve da se suzdrže od takvih aktivnosti u okolnostima pandemije i pozvao MUP da osigura nesmetan rad škola i primjeren dolazak roditelja i djece u škole.

Potpuno su neprihvatljivi ovi cirkusi, od onog pred školom u Krapinskim Toplicama do šarlatanstva gradonačelnika Sinja Mire Bulja o tome da djeca u sinjskim školama ne trebaju nositi maske, što su ravnatelji sinjskih škola odbili, istaknuo je Plenković na sjednici Vlade RH i najavio da će po tom pitanju djelovati i splitsko-dalmatinski Stožer civilne zaštite.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj optužio je u četvrtak Splitsko-dalmatinsku županiju da sramotno pritišće ravnatelje sinjskih osnovnih i srednjih škola u vezi s obveznim nošenjem maski za učenike, učitelje i nastavnike u učionicama.

Splitsko-dalmatinska županija i neki činovnici sramotno pritišću ravnatelje u sinjskim školama da ne bi slučajno poslali zahtjev Gradu da se djece oslobode maski, ocijenio je Bulj na konferenciji za novinare komentirajući današnje ponašanje ravnatelja sinjskih škola koji nisu prihvatili njegovu jučerašnju preporuku da se ukine obveza nošenja maski. Buljev prijedlog prihvatio je u srijedu i sinjski Stožer civilne zaštite.

Sinjski gradonačelnik je ocijenio kako je takav pritisak na ravnatelje sinjskih škola sramotan, a podsjetio je da i dr. Lauc, koji je savjetnik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, tvrdi kako maske nisu potrebne.

Bulj je rekao da će za nekoliko dana biti donesena odluka da djeca i nastavnici ne nose maske.

Takvu odluku donijet će ovi koji se sada protive tomu, a to su stožeraši, koji su diktatori, rekao je Bulj.

Po njegovom tumačenju, Stožer civilne zaštite krši epidemiološke mjere, a za širenje zaraze optužuje mlade.

Kao primjer, ponovno je naveo svečano otvorenje Pelješkog mosta te fotografiju koja je kružila društvenim mrežama i na kojoj se na brodu ministar zdravstva Villi Beroš, kako je rekao, “grli s estradnom zvijezdom”.

Našoj djeci meću maske i oduzimaju pravo slobode disanja, još kad čujem izjavu ministra obrazovanja Fuchsa da ono dijete koje ne metne masku da će ga oduzeti roditeljima, da će se pokrenuti postupak – to je fašistička, nacistička izjava, rekao je Bulj i upitao: Što će sad – obilježavati djecu kao što su Židove u Drugome svjetskom ratu?

Ponovno je optužio Splitsko-dalmatinsku županiju za loše zdravstvene usluge na sinjskom području.

Zdravstvene usluge u Sinju nikad nisu bile gore, rekao je i dodao da su ga čelnici Splitsko-dalmatinske županije ocijenili kao populista koji ništa ne radi.

Dobio sam nekoliko dopisa od ravnatelja Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije Marka Rađe da oni nemaju novca, a Sinj je tobože veliki bogataš pa da mi platimo parkiralište u Sinju. Evo, kao populist, platit ću 160.000 kuna za to, poručio je Bulj. Također je rekao da će “kao populist” s 500.000 kuna pomoći rad Hitne medicinske službe u Sinju te da će taj novac namaknuti rebalansom gradskog proračuna.

Izrazio je spremnost da se “kao populist” zauzme za sufinanciranje plaća liječnika kako bi oni ostali na sinjskom području i kako ne bi odlazili u druge dijelove Hrvatske ili u strane države.

Također je rekao kako je potrebno pomoći rodilištu u Sinju, koje, kako je ocijenio, neki županijski dužnosnici ismijavaju i pitaju “koliko se djece u njemu rađa”.

Upozorio je kako je u posebice teškom stanju stacionar u Sinju, gdje je starijim osobama nedavno prijetila opasnost od strujnog udara.

Splitsko-dalmatinska županija je najveći problem što se tiče financiranja zdravstvenih ustanova u Sinju te ih pozivam da se ne igraju zdravljem ljudi na tom području, poručio je Bulj.

(www.jabuka.tv | Foto: Tom Dubravec/Cropix)

22 komentara

 • Dobro mu je i rekao.On ima završenu srednju školu-tekstilni radnik,a umislio sebi da je znanstvenik!Nek se drži svoje struke a ne da glumi doktora.Ako mi se pokvari auto,pa ne idem pekaru nego mehaničaru.Danas je nevolja u tome što svi misle da znaju sve.

  • Nije epidemiolog ali je visokoobrazovan i govori 4 svjetska jezika.Uz to je premijer.Duvar glupi ti je onaj tko te (ni)je odgojio!

   • Govori 4 jezika, ali ne voli svoj narod, on je poslušnik, zeli provesti ono sto nalogodavci traze, pa taman to bilo onemogucavanje normalnog disanja DJEČICI, bilo bi smesno da nije zalosno…cita za govornicom s brnjicom a oko njega nikog na 5m

    • 23:41
     Otac dječaka koji trenutno radi cirkus u Hr sa svojim djetetom zbog maske je automehaničar.Doktori nisu rekli da su maske štetne.Dakle,pojma nemate a postavljali bi pravila.

 • H2O piješ vodu kao vo: Bolje je biti seljak, nego dezerter, izdajica, briselski šupak, kriminalac, saveznik četnika, udbaški sin i veliki lažljivac kao što je sve to Plenković.

 • Možeš završiti škola kakvih hoćeš i koliko hoćeš, ali kad si go*no od čovika, džaba sve škole.

 • Možeš završiti škola kakvih hoćeš i koliko hoćeš, ali kad si go*no od čovika, džaba sve škole.

 • Bulj je za razliku od dezertera Plenkovića
  Pripadnik 4.gardijske brigade.
  Sigurno je hrvatski raspoložen a ne europski.

 • Plenkovic je nervozan jer ga junker odavno nije pleskao po guzi. Anemican covjek ne moze realno razluciti neke stvari. On je vazda, pa i u ratu bio blizi Briselu nego svom narodu, blizi je Pupovcu nego Bulju itd. Plenki je epidemiolog, doktor, Kao i Bozinovic oni sve znaju…

 • Plenkovič je mali obični apartiček, sluga berlinske, briselske i periške masonerije.
  Ona, preko oceanska sad zasad ga uopće nije uzela ni u razmatranje za svog pulena kako su ranije činili s nekim drugima jer su uočili kako je dovoljno statičan(statično poglup) da bi igrao na dvije fronte.
  Opet, zna li on koliko zlo nanosi svom hrvatskom narodu odlukama i priklanjenjem onim koji nam nikad u povijesti nisu željeli dobro, pravo je pitanje.Ako radiš zlo -vratit če ti se zlom.Samo, nedužni narod nije dužan snositi posljedice glupog reizbora marioneta, slugana, poslušnika i konvertita ,ma kako se oni zvali, na svojoj koži!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.