Plenković: Možemo biti ponosni što smo na Putinovu popisu

Nakon zajedničke sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a Andrej Plenković komentirao je ukrajinsku krizu, upozorivši da je s današnjim danom iz Ukrajine izbjeglo 1,8 milijuna ljudi.

Osvrnuo se na činjenicu da se Hrvatska, zajedno s drugim zemljama koje su uvele sankcije Rusiji, našla na popisu neprijateljskih država ruskog predsjednika Putina.

Ako ste na tom popisu, znači da ste dobru politiku vodili. Možemo biti ponosni na to, rekao je Plenković, prenosi N1.

Ponovio je da će, temeljem vladinih odluka o privremenom smanjenju trošarina i limitiranja marži, cijena Eurosupera 95 u utorak u Hrvatskoj biti 12.19 kuna, a Eurodizela 12.53 kune.

Naše temeljne zadaće bit će osiguravanje oprskrbe energenata, sigurnost i nastojat ćemo što više smanjiti udar na građane, kazao je Plenković.

O Ivanu Paladinu

Komentirao je svoj izbor Ivana Paladina za novog ministra graditeljstva, kojeg još trebaju predstaviti koalicijskim partnerima pa će se o njemu glasovati u Saboru.

Predstavili smo našeg kandidata za ministra graditeljstva Ivana Paladina, sutra ćemo o tome razgovarati s koalicijskim partnerima, sastanak je u 9 ujutro. Ako ga oni podrže, idemo s tim prijedlogom dalje u Sabor, rekao je.

Upitan kako to da novi ministar graditeljstva i državne imovine nije član HDZ-a, odgovara: “Paladina je u krugu onih koji podržavaju HDZ, iako nije formalno član. Mlad je, ali ima iskustva”.

Kako to da je izgledni novi ministar graditeljstva imao veze s ruskim investicijama?

Meni je krivo što je ta informacija izašla u javnost. To što je čovjek u svojoj poslovnoj karijeri, imao doticaja s ruskim investicijama, ne znači da je Rus. A i da je Rus, nije ni to neki problem… Radio je u nizu kompanija. Ne vidim nikakav problem, kazao je Plenković koji je, kaže, protiv lijepljenja etiketa.

Je li Aladrović i dalje Ministar?

Moja gesta da ojačam liberalni blok nije prošla, uz svu moju dobru namjeru. Oni su rekli da će podržati bilo koga predloži HDZ, odnosno ja. Hoće li tu biti nekih promjena, ne znam. Nije ni prošli put trebalo biti onako, dodao je.

Na pitanje je li Josip Aladrović i dalje ministar kaže: “Pa je, kako nije. Molim vas da obratite pozornost na moje izlaganje danas na tu temu”:

Najavio je i izmjenu Zakona o Vladi, da bi se ukinuo, kako je rekao, relikt o imunitetu ministara.

Za slučaj da se u sudskom postupku ne dokaže da je neki od članova Vlade kriv, onda je to ogroman problem. Ne za reputaciju Vlade, nego sistemski problem, kazao je premijer.

Rusija objavila listu neprijateljskih zemalja

(www.jabuka.tv/Foto: Goran Mehkek/Hanza Media)

23 komentara

 • Nisam član niti jedne stranke glasujem za pokret HDZ za mene je još tako ,a ti Plenković ne igraj se sa Hrvatskom niti hrvatskim narodom na krvi je stvorena ,oćeš li ti Milanović Pupovac , Škoro ratovati ne glumi i ne igraj se rata sa Hrvatima medo bezobzirni ,idi u ukrajinu sa puškom,pa braća pravoslavna ratuju

 • Anemija je opaka bolest. Plenki ima cilj uvaliti se u Brisel a RH je njemu nebitna… Hrabar lik nema sto, takav je bio i u domovinskom ratu …

 • Ma ja ,,on je ponosan na svoje ministre lopove,kako Plenki voli pričat o ratu samo da skrene pozornost sa lopova u svojoj vladi,,ko bi rekao da je takav ratnik

 • Grad sa najviše stanovnika u RH je
  Zagreb
  Logicno je da najviše lopova ima
  Zagreb
  Za godinu nećete imati šta ukrasti

 • On je sretan što je na putinovu popisu al mislim da nisu sretni građani u koloni da naspu gorivo nikad skuplje a bit će još skuplje i građani koji će uskoro štrucu plaćati 20kuna itd.

 • Plenki je sahovska figura s kojom igra brisel. Ne radi on za interes hrvata i hrvatske. Vecina to zna i samo gleda i suti kao i naseg čovića. Prodali su naše snove judini sinovi.

 • Strateg je ovo komunjarsko dijete nema što.Samo narod ogladni od njegove i njihove strategije ,redovi na benzinskim,prazni novčanici, inflacija dere li dere.Kad sam ja bio u zadnjem ratu i jedva isčupao živu glavu nije bilo nikoga briga za moju djecu , obitelj i moj život.Ni Ruse ni Ukrajince ni Amere ni Nato (..ni “tato” ) a bgm ni ovog čovjeka,On je tada dokolčio po Briselu normalno pokriven nekakvim papirom o anemiji.Anemija hahahahaha..veli pametnjaković imam papir,a vi što ste izranjavani , bez noga, ruku pa i glave ostali ko vas j…
  TO SE ZOVE PRODAJA MUDA POD BUBREGE.E, vala dosta i tvoje pameti i da znaš ni ja ni iko moj neće više dana ni u kakav rat nego ćemo se sakriti gdje si i ti ili Čova, Bakir ili Milence.Živio pametnjakoviću i nemoj mislit da si pametniji od Boga.

 • Vidite li vi, Plenkovićeve pristalice, što narod misli i o njemu, i o ratu i o mnogčemu drugom. Nemojte se zavaravati.

 • Sve si rekao realno i istinito.Koga je bolila briga dok su razarali Vukovar i u Rusiji i u Ukrajini.Koliko je naši izbjeglica završilo tamo? Isto tako bolit će briga sutra Plenkovića što će npr.jedan Đuro Đaković koji je u vlasništvu Rusa otpustit 1000 ljudi u S. Brodu ako se bude morao povući zbog sankcija.I koliko još ima firmi koje su u vlasništvu Rusa u Hrvatskoj i ovise o Rusima itd.Svatko normalan žali stradavanje civila,al taj rat je zapravo sukob Zapada i Amerike i Rusije radi zna se z kojih interesa. Ukrajina je samo kolateralna žrtva u svemu tome.I dobro si rekao nitko normalan bilo s naše strane,Musliman ili Srbin više neće u rat ovde…Zna se dobro da bi taj rat dobro došao političkim elitama kao što je i prošli..Stradala je sirotinja sa svih strana kao što danas gine u Ukrajini ili sa strane Rusa.A sve je to samo sukog interesnih sfera Zapada i Amerike i Rusa.

 • Putin, Merkel, Johnson, Macron, Trudeau… ljiga Plenković.. su članovi iste BANDE.. trenirani kod Klausa Schwaba iz WEF-a… sastaju se u Davosu svake godine i smišljaju ” pandemije” ” ratove”, …. svatko s gramom mozga u glavi to vidi.

 • Da citiram
  Vi hrvati ste govna
  Srušili ste jednu državu
  Srušili ste drugu
  I svoju bi da je imate
  Kraj citata
  Iz filma Cetverored

 • Plenki anemijo kolike su ti rezerve plina, goriva, hrane. Lako je tebi i takvima naprdivati, place po 3-5 tisuca eura i sve druge pogodnosti a znas li ti plenki kako ova poskupljenja uticu na obitelji sa 2-3 tisuce kuna. Kome ti glumis silu misu jedan. Da pukne jedan nesretni metak iz pistolja pobjegao bi u misiju rupu. Zato poklopi se usima i pozivaj na primirje, mir, pregovore itd. Ne cackaj mecku glupsone jedan…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.