Plenković: Korištenje Ubera protivno je hrvatskim propisima

Premijer Hrvatske Republike Andrej Plenković u srijedu je izvijestio da je u tijeku razgovor predstavnika nadležnih ministarstava i taksista koji prosvjeduju nezadovoljni jer se u Hrvatskoj za prijevoz koristi aplikacija Uber, te poručio da je korištenje te aplikacije protivno važećim propisima u Hrvatskoj, zbog čega je izrečen niz sankcija.

Korištenje prijevoza putem aplikacije Uber protivno je važećim pozitivnim propisima u Hrvatskoj, istaknuo je Plenković u uvodu Vladine sjednice i napomenuo da Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture kontinuirano provodi inspekcijski nadzor nad vozačima i vozilima koja nemaju važeću licencu sukladno hrvatskim propisima.

“Do sada je provedeno više od 170 inspekcijskih nadzora. Izrečene su novčane kazne u iznosu 5,2 milijuna kuna, zaplijenjeno je 11 vozila, a na prekršajnim sudovima izrečeno je 19 prvostupanjskih presuda”, naveo je hrvatski premijer.

Dodao je da nadležna tijela, Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Središnji državni ured za razvoj digitalnoga društva provode analize sukladno svojim nadležnostima te će “u dogledno vrijeme predložiti odgovarajuće izmjene i dopune važećih zakona kako bi se preciznije reguliralo to pitanje”.

Poručio je kako svi koji smatraju da se zbog korištenja aplikacije Uber krše njihova prava mogu podnijeti tužbe nadležnim sudovima u skladu s važećim zakonskim propisima.

“Vjerujem da će dijalog, koji u ovom trenutku vode državni tajnici s predstavnicima prosvjednika, rezultirati prestankom prosvjeda i mogućim rješenjima za situaciju koja očito opterećuje niz taksi službi i taksista diljem Hrvatske, a osobito se odnosi na Dubrovnik, Split i Zagreb”, zaključio je.

(Hina)


1 komentar

  • Ako su nasli ko je pritio Plemkiju, rjesili problem i to u kratkom roku! Kako ova vlada nemore rjesit problem ubera!??? Ciji je interes da se ne rjesi? Ko stoji iza ubera? Neko iz vlade!!??

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.