Plenković: Ima novca za Hrvate u BiH i bit će novca za Hrvate u BiH

Hrvatski premijer Andrej Plenković, odgovarajući na kritike da se previše troši na Hrvate u BiH, ocijenio je u četvrtak kako ima i bit će novca za Hrvate u BiH.

Ima novca za Hrvate u BiH i bit će novca za Hrvate u BiH. Kao što ima za zdravstvene i prosvjetne djelatnike, mora biti novca za Hrvate u BiH i za Hrvate u Srbiji jer je to dio našeg političkog odabira, to je politika, kazao je Plenković.

Istaknuo je kako je odabir njegove vlade da se pomogne Hrvatima “u zemlji koja nam je susjedna, prijateljska, koju tretiramo s poštovanjem”.

I želimo da njihov položaj, identitet, kultura, obrazovanje budu bolji. To su sve vrlo konkretni projekti i u tom smjeru ćemo nastaviti, rekao je Plenković.

Hrvatski premijer također je ponovo opovrgnuo tvrdnje iz Beograda da je izaslanstvo srbijanske vojske koje je prošle subote pokušalo ući u Hrvatsku bilo najavljeno i cijeli je događaj ocijenio kao pokušaj provokacije.

Vulinovih 11 ne može ući ako nisu bili najavljeni po propisu. I točka. Ne dopuštamo provokacije. To je bit, kazao je Plenković.

Hrvatska i srbijanska ministarstva vanjskih poslova zadnjih su dana imala proturječne tvrdnje o tome je li izaslanstvo srbijanske vojske, koje je namjeravalo doći do Jasenovca, bilo najavljeno ili ne.

Plenković je ponovio da najave nije bilo.

Treba nazvati telefonom i reći ‘mi bi došli’ ili poslati diplomatsku notu. To je uobičajena praksa, to su propisi, kazao je.

(Hina)


3 komentara

  • Koje Hrvate?Od tog novca velika većina završi kod zna se koga…Za bolnicu silni milioni,a ona stalno u minusima…Nije čudo što se Hrvati u Hrvatskoj ljute na nas ovamo,koliki milioni završe i kako….Obični narod jako malo ima koristi od toga…Kozmetički se nešto potroši za škole itd.glavnina završi kod naši veliki domoljuba i hrvatina…

  • Odakle hrv.toliki novci da moze dilit hrv.u BiH,jel iz europske unije.Kako se puni kasa EU-a,porezima koji placaju hrvati u EU,da mozete dilit parazitima.

  • E moj Plenki,imam povjerenje u tebe,fin si čovjek,pametan,govoriš strane jezike,samo nemoj da nas iznevjeriš ko tvoj predhodnik Sanader,jer i za njega smo mislili isto.Što se tiče novaca iz Hrvatske sve to završi u HDZ-ovim đžepovima i njihovim ljudima.Bolje bi bilo da nas naučiš “pecati” nego što nam daješ ulovljenu ribu.Jer ova država i vodstvo je jama bez dna.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.