Plenković: Hrvatska od ponedjeljka zatvara sve škole – Jabuka.tv

Plenković: Hrvatska od ponedjeljka zatvara sve škole

Dosad je u Hrvatskoj potvrđeno ukupno 31 oboljelih osoba od koronavirusa. Danas su potvrđena četiri nova slučaja, dvoje u Puli, a dvoje u Zagrebu.

Završio je sastanak Nacionalnog stožera s premijerom Andrejem Plenkovićem u Banskim dvorima.

Želim zahvaliti svim zdravstvenim djelatnicima kako bi spriječili širenju nove epidemije. Hrvatska, Europa i svijet u ratu smo protiv virusa, protiv panike. Odgovornost svakog građanina je bitan element koji će utjecati na brzinu širenja epidemije. Pozivam vas na odgovornost i slušanje uputa stručnih osoba, kazao je Plenković, prenosi Vecernji.hr.

Nastavljaju se aktivnosti Stožera. Ono što je dobro da su slučajevi generirani dolaskom iz drugih zemalja i da su zadržani na bliske kontakte. Dinamika je bitno sporija. Razlog tome je što smo mjere počeli poduzimati prije dva mjeseca, dodao je Plenković.

Idućeg tjedan pripremit ćemo mjere. Donosit će se uredbe. Po uzoru na Istarsku županiju, jedan je dinamika širenja i politička procjena. Ono što čujemo od zdravstvenih djelatnika, slučajeva je ispod 2 posto kod mlađih od 20 godina. No, s obzirom da je školski sustav bitan mi ćemo od ponedjeljka obustavit nastavu na dva tjedna, kazao je hrvatski premijer.

Škole će raditi, roditelji mogu dovesti djecu

Nastavnici od ponedjeljka dolaze u školu. Nastava kao takva na dva tjedna bit će zaustavljena. Djeca o kojima ne mogu brinuti roditelji moći će dolaziti u školu, kazao je.

Želimo apelirati na ljude starije dobi da budu posebno oprezni. Da budu oprezni, da se što manje izlažu, rekao je Plenković.

Što se tiče vrtića isti je režim. Odluku donose jedinice lokalne samouprave. Što se tiče fakulteta ista je situacija kao s osnovnim i srednjim školama, kazao je Plenković.

Dio obitelji može osigurati čuvanje djece. Oni koji nemaju škole će raditi. Roditelji mogu dijete dovesti u školu, kazao je.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • EVO VAM PRIMJER KAKO DOBITI EPIDEMIJU SVOJIM OĆIMA GLEDAM I NEMOGU DA VJERUJE U JEDNOJ PREHRAMBRENOJ TRGOVINA RADNICA NA KASI MJERI VOĆE I POVRĆE KRUH DIRA I NAPLAĆUJE A NIJE OPRALA RUKE JADNITISMO TKO NAR RADI U TRGOVINAMA I TKO SU PROFESORI KOJI SU IH UČILI VIDIMO KAKO SU IH NAUČILI I VIDIMO I DA SANITARNA INSPEKCIJA STRAŠNO RADI U OVIM DANIMA KADA MEDIJI TOLIKO BRUJE O HIGIJENI NEBIH IZ RUKU NI ORAH UZEO A NE NEŠTA KUPIO U TRGOVINI TKO IM TE DIPLOME PRODAJE I TKO TAKVE TKZ RADNIKE ZAPOŠLJAVA DIVIM MU SE TO JE NAŠA STVARNOST

  • Zašto naše županijsko Ministarstvo obrazovanja ne donese odluku o nastavi na daljinu, putem Vibera ili drugih alternativnih mreža, kako su odlučila ministarstva ostalih županija???

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.