Mostar: Odbio samoizolaciju nakon povratka iz Italije pa ga uhitili – Jabuka.tv

Mostar: Odbio samoizolaciju nakon povratka iz Italije pa ga uhitili

Mještani jednog južnog mostarskog naselja prijavili su policiji da je jedna muška soba iz njihovog naselja boravila u Italiji, te da se nakon povratka nije prijavio nadležnim tijelima, niti je želio u samoizolaciju.

Muškarac se kretao i nije poštovao preporuke nadležnih tijela o ponašanju osoba koje dolaze iz zemalja s visokim stupnjom zaraze  koronavirusom. Osobe koje su došle iz Kine, Italije, Južne Koreje, Irana, Njemačke, Francuske i Španjolske moraju se javiti zdravstvenim ustanovama i postupiti po njihovim uputstvima, prenosi Topportal.info.

Policiji je prijavljen muškarac Č.K (58). Policija ga je pronašla i identificirala, privela u policijsku stanicu, te mu je nadležna inspekcija Grada Mostara izdala rješenje da se stavlja pod zdravstveni nadzor i zabranjuje mu se kretanje 14 dana i napuštanje prostora u kome boravi.

U rješenju se navodi da je Č.K. dužan pratiti svoje zdravstveno stanje i svakodnevno o tome telefonski obavještavati Dom zdravlja Mostar.

U Mostaru su u utorak dvije osobe bile smještene na Infektivni odjel SKB Mostar i pokazalo se da u negativni na koronavirus.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)