Plenković: Gabrijela Žalac ostaje ministricom u mojoj vladi

Premijer RH Andrej Plenković poručio je u ponedjeljak kako ministrica regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac, koja je vozeći s isteklom vozačkom dozvolom u subotu udarila 10-godišnjakinju koja joj je istrčala pred auto, ostaje ministricom u njegovoj Vladi jer propust s vozačkom dozvolom nije vrsta prekršaja za koji bi od nje tražio da napusti Vladu.

Ministrica i ja smo u kontaktu od 30 minuta nakon što se to dogodilo u subotu ujutro. Razgovarali smo više puta tijekom subote, razgovarali smo jučer, a jutros je došla i ja sam je primio. Ona je ponudila svoj mandat na raspolaganje. Dakle, prepustila je odluku meni i spremna je prestati biti ministrica i mislim da je to s njezine strane potez koji je u ovim okolnostima vrlo korektan i moralan, izjavio je Plenković novinarima na Katoličkom bogoslovnom fakultetu.

O svemu je, kazao je, razmišljao od subote do danas.

Smatram da po načelu razmjernosti ovo što se, na žalost, dogodilo s prometnom nesrećom je nešto što se moglo dogoditi i nekom drugom. Ono što je propust s produljenjem vozačke dozvole nije vrsta prekršaja za koju bih ja od nje tražio da napusti Vladu, rekao je Plenković.

Pohvalio je rad Žalac kao ministrice istaknuvši da je u njezinu mandatu Hrvatska s 9 posto ugovorenih sredstava došla na 65 posto ugovorenih sredstava iz EU fondova, a ambicija je da do kraja godine to bude 85 posto.

Što se tiče vozačke dozvole koja nije bila produžena, to je propust, svojevrsni nemar, no to nije kazneno djelo već prekršaj. Ministrica je platila kaznu i izvadit će novu dozvolu, rekao je hrvatski premijer, javila je Hina.

(www.jabuka.tv)11 komentara

  • Sve za fotelju,fotelju nizašto!Da ima obraza,dala bi neopozivu ostavku,a ne bla ,bla kme…Svakom se može desit nesreća,bez daljnjeg,ali voziti skoro 3 god.s nevažećom dozvolom,malo kome,ministrici nikako…

  • Toliko o njenoj odgovornosti ,bez vazece vozacke 3 godine.Kako nije zaboravila koji put ne jesti pa da ne bude ovolika.I ovaki odgovorni na vlasti

  • Šta su ovi partijski JaDeZe članmovi udarili po “jadnoj” ženi koja je vozila bez vozačke dozvole? Koja blasfemija, demagogija i zamjena teza JaDeZe partijaca. Žena nije vozila bez vozačke, već je žena kršila zakon, udarila i teško ozlijkedila dijete na cesti u selu gdje ne postoji niti jedan pješački prijelaz i to neutvrđenom brzinom neprilagođenom uvjetima na cesti, koristeći mobitel za vrijeme vožnje i pod lijekovima koje ograničavaju njene motoričke sposobnosti koje su ionako upitne. Izmišljotine o nevažećoj vozačkoj, o prelasku ceste van označenog pješačkog prijelaza koji uopće nma toj dionici ne postoji i slične izmišljotine marve JaDeZe partije su krpica kojom mašu narodu pred očima kako bi skrenuli pozornost sa bitnoga na nebitno.

  • NIJE DITE KRIVO STO NEMA PJESACKOG OBILJEZJA;; NIJE KRIVO STO OVA KRMACA KRSI PRAVILA; SAMO JE ISTRCALO!!! A OVA KRMACA NECE ME GANIT PLACOM BEZ SUZA! I ONA CE NESTO IMAT RECI U EU PARLAMENTU!! AJMEEE!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.