Bivša premijerka Jadranka Kosor očekuje da Plenković smjesta ode u samoizolaciju, piše 24sata.hr.

U Vladi Hrvatske podsjećaju da između Đokovića i Plenkovića nije bilo bliskog kontakta.

Samoizolacija po mišljenju epidemiologa i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo nije potrebna jer se nije radilo o bliskom kontaktu, rekao je glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Ranije su iz Vlade komunicirali da je tijekom subotnjeg posjeta zadarskom teniskom turniru Adria Tour on razgovarao s Đokovićem, Ivaniševićem i Čilićem te da je susret je trajao doslovno dvije, tri minute. I tada su napomenuli da nije bilo rukovanja niti bliskog kontakta. Premijer Plenković jučer se testirao na koronavirus, a test je pokazao da je negativan.

Novak Đoković pozitivan na koronavirus

Isto je jutros komentirao i Krunoslav Capak, koji je rekao da su se Plenković i Đoković pozdravili šakom i boravili manje od tri minute u istom prostoru i da to ne znači da će morati u izolaciju.

Međutim, fotografije iz Zadra govore drugačije i na jednoj se jasno vidi kako Plenković tapše Đokovića po ramenu.

Ja sam u samoizolaciji jer sam bio u neposrednom kontaktu s Dimitrovim (vozio se u kombiju s njegovim trenerom i s njim od Zemunika do hotela 45 minuta, nismo imali kontakt tijelima, dapače, sjedio sam red iza njega). Moj prvi nalaz je negativan. Moram u samoizolaciju. Premijer kaže da se nije dodirivao s Novakom koji je također zaražen. S obzirom da sam fotografirao taj susret i objavljen je na službenim stranicama i društvenim mrežama, moje pitanje je “Je li ovo kontakt ili nije? Što vi mislite?”, napisao je Mario Ćužić, službeni fotograf Hrvatskog teniskog saveza.

S druge strane oporbene stranke u Hrvatskoj su bijesne, traži da se hrvatski premijer pridržava mjera koje je njegov stožer donosio, a on je odgovorio da ga se “neće riješiti odlaskom u samoizolaciju”.

(www.jabuka.tv/Foto: Mario Ćužić HTS)