Platini: Namjestili smo finale Svjetskoga prvenstva 1998. – Jabuka.tv

Platini: Namjestili smo finale Svjetskoga prvenstva 1998.

Nekadašnji predsjednik UEFA-e Michel Platini suspendiran je iz nogometa zbog korupcije, a sada tvrdi da je Svjetsko prvenstvo 1998. godine bilo namješteno kako bi u finalu igrali Brazil i Francuska.

Naime, Platini tvrdi da su mali trikovi tijekom žrijeba osigurali duel dvije moćne ekipe tek u finalu, u kojem je Francuska slavila rezultatom 3:0.

Poslužili smo se trikovima kada smo radili kalendar. Samo smo Brazil i mi morali završiti prvi u grupi te se nismo mogli sresti prije finala. Na kraju se to i dogodilo. Nismo se dosađivali šest godina s organizacijom Svjetskoga prvenstva da se ne bismo poslužili trikovima. Kada igrate kod kuće, želite uživati u nekim stvarima. Mislite li da ostali domaćini nisu radili isto? Finale s Brazilom bio je san svima, rekao je Platini, a prenose vodeći britanski mediji.

Podsjetimo, Brazil je uoči turnira bio prva ekipa svijeta i delegiran je direktno u grupu A, dok je Francuska bila domaćin i na drugom mjestu FIFA-ine liste te je bila svrstanau grupu C, odnosno na suprotnoj strani ždrijeba, piše Klix.ba.

Brazil i Francuska su osvojili prva mjesta u grupama, zatim prošli nekoliko prepreka i stigli do velikoga finala, u kojem su slavili domaćini turnira.

Francuska je u polufinalu SP-a Hrvatsku izbacila rezultatom 2:1 te je Hrvatska naposljetku osvojila brončanu medalju.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Mars, govno usato!! Znali su Nasi Vatreni!! Najbolji su !! A vi crknite!! Svi tribate vratit titule!!! I vi i rukometasi! Ono govno karabatsko, sta mu se svasta dozvolilo!!! MARS!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.