Glasujte za audio knjigu bajki braće Grimm i pomozite Domu “Marija – naša nada”

Osim poučavanja engleskoga jezika, Helen Doron Educational Group potiče djecu i na učenje o bitnim vrijednostima poput brige o drugima, zajednici i svijetu koji nas okružuje kako bi postali bolji i odgovorniji građani.

U svojoj novoj Young Heroes kampanji za 2018.godinu “Readers are Leaders” naglasak se stavlja na čitanje. Kampanja ističe čitanje kao super moć te snažan utjecaj na budućnost djece.

Cilj kampanje Readers are Leaders je svakom djetetu omogućiti uživanje u čaroliji čitanja. Potaknuti upravo ovom činjenicom, učenici Helen Doron Široki Brijeg odlučili su se ponovno na suradnju s rehabilitacijskim centrom “Marija – naša nada“, jedinim mjestom u našoj županiji koje provodi programe podrške osobama s poteškoćama u razvoju.

Uz asistiranje svojih profesorica snimili su audio knjigu bajki braće Grimm. Podijeljeni u male skupine, točnije timove po uzrastima, svi su funkcionirali kao jedno u želji da svojim prijateljima koji nemaju mogućnost čitanja što bolje dočaraju tu radost.

Stariji učenici radili su na prilagodbi teksta koji su podijelili na uloge i pročitali za snimanje, dok su oni mlađi glumom, različitim pomagalima, zvukom i pjesmom dočarali ambijent iz priče.

Naši prijatelji iz produkcijske kuće Kadar su cijeli događaj zabilježili kamerama jer je projekt natjecateljskoga karaktera.

Video uradak koji prati razvoj i implementaciju ideje naših učenika možete naći na službenoj stranici projektagdje je u tijeku glasovanje za najbolji projekt koji osvaja novčanu nagradu koja u slučaju osvajanja u potpunosti ide centru “Marija – naša nada”.

Glasovati možete na sljedeći način:
  1. kliknite na http://www.helendoron.com/youngheroes2018/,
  2. izaberite državu Bosnu i Hercegovinu,
  3. potražite HD Siroki Brijeg,
  4. kliknite LIKE/SHARE,
  5. pozovite prijatelje da učine isto.

(www.jabuka.tv)