Platformaši i dalje žele hrvatski narod istisnuti iz odlučivanja u FBiH

Ne možete povlačiti točke dnevnog reda 15 minuta prije sjednice, a upravo su one plod dogovora o tome kako da funkcionira Federacija u smislu da oni koji su preuzeli odgovornost rješavaju goruće probleme, kazao je Čavara.

Predsjednik FBiH i potpredsjednik HDZ-a BiH Marinko Čavara izjavio je u razgovoru za “Avaz” kako su SDA i DF na posljednjoj sjednici Federalne vlade pokazale “zabrinjavajući odnos prema predstavnicima hrvatskog naroda koji, ukoliko se nastavi, može imati ozbiljne posljedice po FBiH”.

Komentirajući povlačenje točke dnevnog reda o rješavanju stanja u “Aluminiju”, nakon čega su hrvatski ministri odustali od sjednice, dok su joj ministri SDA i DF-a najnormalnije nazočili, Čavara kaže da takvi potezi mogu dovesti do problema u fukcioniranju Federacije.

Potez Novalića

-Ne možete povlačiti točke dnevnog reda 15 minuta prije sjednice, a upravo su one plod dogovora o tome kako da funkcionira Federacija u smislu da oni koji su preuzeli odgovornost rješavaju goruće probleme, kazao je.

Prokomentirao je i potez federalnog premijera Fadila Novalića (SDA), koji je po drugi put odlučio održati sjednicu bez hrvatskih ministara.

-Možda bi se prvo održavanje sjednice moglo protumačiti na način da je to bila neka početna zbunjenost, međutim, ovo sad upućuje na to da postoje očigledni dokazi da oni koji su formirali platformu prije četiri godine ne odustaju od ciljeva te platforme da se iz odlučivanja u FBiH istisne hrvatski narod, istaknuao je Čavara.

To je, kaže, opasno za Federaciju, “posebno u ovom jako osjetljivom trenutku, velikih socijalnih tenzija koje su posljedice ekonomske krize”.

-Ne treba nam dodatno usložnjavanje odnosa u FBiH, posebno kada smo svjesni koliko je pred nama posla na važnim ekonomsko-socijalnim reformama te stabilizaciji odnosa između konstitutivnih naroda u FBiH. To ne odgovara nijednom normalnom čovjeku u FBiH, kazao je on.

Usijane glave

Na upit kako će se HDZ dalje ponašati u ovakvoj teškoj političkoj krizi, Čavara je kazao da treba razgovarati, “ali očigledno je da se dogovori ne poštuju”.

-U tom slučaju, onda moramo tražiti druga rješenja. Vjerujem da će kod usijanih glava koje misle da je najvažnije prevrnuti stol prevladati razum. Oni koji to nastave raditi treba onda odstraniti od stola, a da nastave surađivati oni koji žele dobro narodima i građanima FBiH, naveo je Čavara.

Zar je važniji kongres SDA od stanja u FBiH?

Čavara je istaknuo da ga iznenađuje odnos SDA, “bez obzira što im se približava kongres”.

-Ako im ova situacija koristi pred kongres stranke, onda je to kontradiktorno. Zar je važniji kongres stranke i uspjeh unutar nje nego stanje u FBiH, upitao je Čavara.

(Dnevnik.ba)


8 komentara

  • Nek si ti za savjetnika o pravnim pitanjima uzeo “stručnjaka” i to si ga povukao iz mirovine a stotine pravnika koji nisu kupili diplome čekaju na birou sram bilo i tebe stranku a kunete se u hrvatski narod. Jadni ti smo mi a naročito omladina koja čeka posao.

  • Reci istinu Marinko,balije žele iselit sve Hrvate a mi iz HDZ-a smo samo stranka za osobne interese…
    pizdo hrvatska

  • TI SI NA VLASTI, ŠTA KUKAŠ? KAD SI NA VLASTI PREUZMI ODGOVORNOST JER SI PREDOBRO PLAĆEN ZA TO. AKO NE ZNAŠ KAKO ĆEŠ UREDIT FUNKCIONIRANJE DRŽAVE ONDA ODSTUPI A NEMOJ MANTAT JADNI NAROD.

  • Uvijek je vama neko drugi kriv i tražite alibi za nerad i pljačku. Odjebi ako nećeš napravit nešto, doći će onaj koji može i hoće

  • A zašto hrvatski ministri ne obnašaju svoju dužnost i ne pojavljuju se na sjednicama Vlade FBiH – za to su imenovani i za to su odabrani. Zašto javno na sjednicama, koje se snimaju i čiji se stenigrami čuvaju, ne brane interese hrvatskog naroda? Zašto primaju plaću kada ne rade ono što im je posao?

  • zato što nesmiju zinuti dok im glavni koji ih je i postavio ne kaže, to su poltroni koji za svoj interes slušaju i izvršavaju naloge “glavnog gazde” i boli ih ..rac za nas ( budale koji ih uporno biramo)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.