Održano treće izdanje brdske utrke “Trekking Challenge” Mostar – Goranci

U organizaciji Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, Hrvatskog planinarskog društva Prenj 1933 i Hercegovačke gorske službe spašavanja održano je treće izdanje brdske utrke “Trekking Challenge” Mostar-Goranci.

Kao što i samo ime kaže start utrke je bio u Mostaru u 10.00h od novog kružnog toka (na kraju Dubrovačke ulice i ulice Blajburških žrtava). Ruta utrke ide planinarskom stazom na Planinici sa koje se pruža prekrasan pogled na grad u dužini od cca 12km sa ukupnim usponom od 900m i silaskom 300m. Dok je cilj utrke bio ispred konobe Goranci. Na veoma zahtjevnoj stazi brzinu ali i izdržljivost okušalo je 18 parova u kategoriji muškarci i 9 parova u kategoriji mješovito/žene. Kao najbrži u kategoriji muških parova pobjedu su odnijeli Jasmin Pajević i Ante Živković sa novim rekordom staze koji iznosi 1:22:08, drugo mjesto osvojili su Ruđer Bošković i Ivan Zec sa vremenom od 1:25:42, dok je treće mjesto pripalo prošlogodišnjem pobjedniku utrke Mati Ćuriću sa partnerom Franom Bakovićem 1:33:37.

Mješovita kategorija nije bila ništa manje zanimljiva, a ovogodišnji pobjednici su Ana Kežić i Branimir Arapović sa vremenom od 1:42:13, drugo mjesto odnjeli su Širokobriježani Zora Crnjac i Ivan Matković sa vremenom od 1:52:20, dok su treći kroz cilj prošli Miranda Cavelis i Josip Drmać za 2:03:00. Medalje, diplome i nagrade prvoplasiranim natjecateljima uručio je dr.sc. Žarko Bilić koji nije krio zadovoljstvo realizacijom ove utrke koja je već postala tradicionalna i svake godine se podiže u organizacijskom ali i natjecateljskom djelu o čemu svjedoči i ovogodišnji rekord staze.

Konoba Goranci je za sve natjecatelje pripremila druženje i zajednički ručak a utrku su još uz organizatore podržali i Sportski savez Mostar, Prima sport, Šakota doo Čitluk, Miškić bus, Shift Mostar, Genel Mostar, X Fit, kao i medijski pokrovitelj Bljesak info. Organizatori su poručili kako su zadovoljni ovogodišnjim izadnjem utrke, te se zahvalili svima na podršci, kao i natjecateljima na sudjelovanju, uz to su još dodali da se vidimo i iduće godine.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.