Pjesma stara 37 godina zbog jedne serije postala hit među mladima

Zbog serije Stranger Things pjesma iz 1985. godine zavladala je glazbenim ljestvicama. Riječ je o pjesmi Running Up That Hill glazbenice Kate Bush.

Pjesma stara 37 godina ovog se tjedna našla na osmom mjestu Billboardove Hot 100 britanske, ali i američke ljestvice i tako postala prva pjesma koja je Kate Bush dovela u top 10 takve liste ikad.

Kad je tek izašla pjesma se našla na 30. mjestu Billboardove ljestvice.

Možda ste čuli da je prvi dio fantastične, uzbudljive nove sezone serije Stranger Things nedavno objavljen na Netflixu. Sadrži pjesmu Running Up That Hill kojoj mladi obožavatelji serije daju potpuno novi život – i meni je to super, napisala je glazbenica na društvenim mrežama.

Zbog toga se Running Up That Hill sluša diljem svijeta i ušao je na britansku ljestvicu na 8. mjesto. Sve je to stvarno uzbudljivo! Hvala puno svima koji su podržali pjesmu. Ostatak serije čekam suspregnutog daha, dodala je.

Inače, rijetko se događa da se neka starija pjesma uspije probiti na vrh Billboardove ljestvice. To se dosad dogodilo samo osam puta u 63-godišnjoj povijesti Billboardove ljestvice.

Running Up That Hill igra ključnu ulogu u posljednjoj sezoni Stranger Thingsa. Predstavljena je kao omiljena pjesma djevojke Max, koju glumi Sadie Sink, i pojavljuje se kao motiv cijelo vrijeme. Pjesma je postala hit i među tinejdžerima te pripadnicima generacije Z (1997-2012. godište), koji nisu bili ni rođeni kada je pjesma prvi put objavljena, a preplavila je i TikTok.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.